Ungdomsforeldre

Informações:

Synopsis

Podcasten for deg som er mamma eller pappa til en tenåring/ungdom!

Episodes

 • Tik Tok - med Maria Østhassel

  17/12/2020 Duration: 53min

  Psykolog Maria Østhassel er gjest i denne episoden. Vi snakker om hvordan sosiale medier påvirker barna våre - og oss. Takk til alle dere lyttere for mailer, engasjement og spørsmål. Skap en god jul

 • Lommeboka i hverdag og krise- med Guro Sollien Eriksrud

  10/12/2020 Duration: 48min

  Konsekvensene av Koronaepidemien er store. For mange innebærer det også store økonomiske bekymringer. Å lære barna å bli økonomisk ansvarlige er en utrolig viktig foreldreoppgave, sier dagens gjest Guro Sollien Eriksrud. Hun er 3 barns mor, økonomirådgiver og forfatter. I denne episoden får du gode råd til hvordan du kan snakke med barn og ungdom om økonomi. God lytt!

 • Ungdomsforeldre er jo også mennesker - med Kirsti Kraft

  26/11/2020 Duration: 59min

  Kirsti Kraft har skrevet boken Kraft samling - en nydelig bok som fremkaller både tårer og latter! Kirsti og jeg snakker om det å være mamma til barn i tenårene, om betydningen av at vi blir kjent med hverandre som mennesker, om livets opp- og nedturer, hjemmesnakk og mye mye annet. Kirsti Kraft har jobbet som journalist i NRK i mange år. Våren 2016 lanserte NRK podcasten Kraft hvor Kirsti var programleder. Det var en av de aller første poddene jeg lyttet til. Siden da har jeg hatt så lyst til å snakke med Kirsti - og endelig ble det en mulighet for det! Følg Ungdomsforeldrepodden på Facebook og Instagram - og send meg gjerne innspill til tema eller spørsmål du ønsker vi skal besvare her i podden. Mail: ann-jeanette@samtaleverkstedet.no GOD lytt!

 • Bør vi ta et oppgjør med foreldre?

  12/11/2020 Duration: 44min

  På grunn av smittesituasjonen er studio nå stengt, så denne episoden er spilt inn via nett. Det blir dessverre ikke studiolyd, men håper det er godt nok. Snart er vi tilbake både i studio - og livet ellers  Når vi blir foreldre er det vanlig at vi begynner å tenke tilbake på egen barndom. Kanskje har du hatt en god barndom? Eller var din barndom preget av foreldre som hadde nok med sitt? En lytter har sendt meg en mail om akkurat dette. Hun lurer på om hun bør ta et oppgjør med sine foreldre. Psykolog Line Marie Warholm og jeg svarer 

 • Hva gjør vi når tenåringen slutter å spise? - om spiseforstyrrelser, med Hilde Eriksen

  29/10/2020 Duration: 48min

  Psykologspesialist Hilde Eriksen har i mange år jobbet med barn og unge med spiseforstyrrelser. I denne episoden deler hun verdifull kunnskap med oss. Jeg håper episoden kan bidra til at foreldre med barn med spiseforstyrrelser kan bli trygge på at de er først og fremst er en utrolig viktig ressurs - og ikke årsaken til utfordringene.

 • Når livet blir trist - med Monica Lund Osther

  15/10/2020 Duration: 53min

  Monica Lund Osther lever med kreft med spredning. I denne episoden forteller hun sin historie om hva som har vært viktig for henne etter at livet ble annerledes enn hun hadde sett for seg. Monica har skrevet boken "Når livet blir trist", en bok som fokuserer på betydningen av å snakke med barna om det som er vanskelig, la dem få stille alle de vanskelige og vonde spørsmålene, undre seg sammen med dem. Det skaper trygghet og åpner for at barna kan dele av sine tanker og følelser, slik at de ikke blir gående med dem alene. Hennes kunnskap og erfaringer har vi alle mye å lære av. Dette er nok den episoden som har rørt meg aller mest, episoden jeg har grått mest av å høre på, episoden det har gjort vondt langt inni hjerterota å lytte til - men samtidig er den en av de aller viktigste vil jeg si.

 • Litt lykkeligere - med Sara Lossius

  01/10/2020 Duration: 01h42s

  Sara Lossius er gjest i denne episoden. Vi snakker om betydningen av å ta vare på seg selv, øke bevisstheten på hva vi bruker tid og energi på i hverdagen - og hvordan vi kan bli litt lykkeligere rett og slett. Sara er mamma til 3 jenter, forfatter, podcaster, foredragsholder - og mye annet Hun har skrevet boken "Litt lykkeligere" - en bok med fokus på hvordan vi kan etablere gode vaner, få bedre helse og mer overskudd i hverdagen. En lettlest, konkret og god som jeg anbefaler på det varmeste! I denne episoden deler hun av sin kunnskap, vi snakker om livet, om hva som gjør oss litt lykkeligere og mye annet... God lytt!

 • Emosjonsveiledning - nøkkelen til et godt liv! - med Camilla Frydendal

  17/09/2020 Duration: 53min

  Hva er egentlig emosjonsveilening? Og hvorfor er det så viktig? Camilla Frydendal er psykologspesialist med spisskompetanse på barn, unge og emosjonell veiledning. I denne episoden deler hun verdifull kunnskap om det jeg mener det er en av de aller viktigste nøklene til et godt liv rett og slett. Barn med foreldre som praktiserer emosjonstrening, har bedre fysisk og psykisk helse. De kommer bedre ut av det med venner, har færre negative følelser, mindre adferdsproblemer og flere positive følelser. De er rett og slett mer emosjonelt friske! Her får du oppskriften - da er bare å begynne og øve!

 • Kule Kids-og foreldre som strever med å slippe taket - med Line Marie Warholm

  03/09/2020 Duration: 54min

  Psykolog Line Marie Warholm er gjest i denne episoden. Vi snakker om hvor vanskelig og viktig det er å slippe litt taket i barna. Foreldrenes vennskap med dagens tenåringer har gått for langt, hevder Line Marie. Vi strekker oss alt vi kan - er det så lurt egentlig?

 • "Du kan være den ene"- med Kristin Oudmeyer

  04/05/2020 Duration: 48min

  Kristin Oudmeyer er gjest og vi snakker om Coronaepidemien - for nå begynner jeg å bli skikkelig lei;) Vi snakker også om digitale medier og mobbing. Kristin har skrevet 3 bøker om mobbing og har mye viktig kunnskap hun deler med oss i denne episoden. Til daglig jobber hun som fungerende direktør for barns rettigheter og bærekraft i Unicef og leder der prosjektet "Du kan være den ene". I denne episoden gir Kristin oss konkrete tips til hva vi kan gjøre for å være "den ene". Det er egentlig ganske enkelt det - og det kan bety ALT for den som trenger det. God lytt! 

 • Usynlige tigre - om rusmisbruk, med Jeanette Flagstad

  16/04/2020 Duration: 01h02min

  Hvordan er det å være søster til en rusmisbruker? Jeanette Flagstad har gjennom mange år kjempet for at broren hennes skal bli rusfri. Her forteller hun sin historie om den helt vanlige familien i en tomannsbolig utenfor Oslo, mor, far, storesøster og lillebror. De opplever det vi alle frykter. Familieidyllen blir revet opp i det lillebror begynner med rusmidler. Sammen med broren sin Øyvind har Jeanette skrevet boken "En glad gutt - og søstera til dophue".  Bokprosjektet var nok et forsøk på å få han rusfri. Det gikk ikke dessverre.Jeanette har et stort hjerte, en sterk og viktig historie og mye engasjement! Hun har startet opp nettverket Usynlige tigre (www.usynligetigre.no) og hun står bak Usynlige tigre podcasten - som jeg anbefaler på det varmeste. Dette trenger vi alle mer kunnskap om! God lytt!  

 • Milleniumsgenerasjonen- med Maria Nymo

  06/04/2020 Duration: 46min

  Hva kjennetegner Milleniumsgenerasjonen, eller generasjon Y som den også kalles? Hvordan skiller denne generasjonen seg fra generasjon X og Z? Maria hjelper meg å sortere i disse ulike betegnelsene. For hvilken generasjon vi er den del av preger oss kanskje mer enn vi er klar over? Å lede en bedrift er ikke så ulikt det å lede en familie egentlig? Hvordan være en god leder for generasjonen som vokser opp nå?   

 • Pappaliv og livsmestring - med Jan Erik Larsen

  15/02/2020 Duration: 53min

  Jan Erik Larsen forbinder de fleste med biler, båter, Broom og Autofil - men han er virkelig så mye mer enn det. En klok fyr med masse humor, en herlig latter, en sterk tro og mye livserfaring - som han deler med oss i denne episoden! Send meg gjerne innspill til gjester, tema - eller direkte spørsmål som du ønsker svar på her i Ungdomsforeldrepodcasten!! GOD lytt! 

 • Vær god med deg selv - med Marianne Magelssen

  30/01/2020 Duration: 47min

  Marianne Magelssen er gjest i denne første episoden i 2020. Hun er utdannet sykepleier, coach og mindfullnessinstruktør. I dag arbeider hun som forfatter og foredragsholder. Med utgangspunkt i den siste boken hennes "Vær din beste venn" snakker vi om det å være god mot seg selv, om sjalusi, skam, tanker, følelser og betydningen av å gjøre noe for andre.Marianne finner du på: www.mariannemagelssen.no og på instagram og facebook. Anbefaler bøkene hennes på det varmeste! 

 • Hemmeligheten bak en god relasjon - med Terje Nordkvelle

  17/12/2019 Duration: 53min

  Hva er hemmeligheten bak en god relasjon? - det konkrete svaret får du mot slutten av denne episoden. Men underveis vil du nok også få noen tanker om hva som skal til;) Terje Nordkvelle er gjest. Han står bak boken 7 steg til positiv ungdom, er utdannet coach og har lang erfaring i kommunikasjon med ungdom. En mann med et stort engasjement, mye kunnskap og kompetanse. Vi snakker om noen av de 7 stegene, om selvfølelse, skoleprestasjoner - og om hvordan vi kan få en harmonisk og god familiejul.  I januar er jeg tilbake med nye spennende gjester! Gleder meg allerede jeg:)  God jul - og God lytt!     

 • Bortover- en samtale om depresjon, med Per Gussgard

  02/12/2019 Duration: 47min

  Hva er depresjon egentlig? Hvor går skillet mellom å være lei seg og være deprimert? Når bør vi reagere? - og  hvordan kan vi møte mennesker som opplever depresjon på en god måte? Per Gussgard har mye erfaring med depresjoner, han har også over 500 døgn bak seg innlagt på institusjon. I denne episoden deler han av sine erfaringer og kunnskap. Ønsker deg GOD lytt! 

 • Hvordan møte barn som blir utsatt for vold og seksuelle misbruk? - med Angelica Kjos

  04/11/2019 Duration: 42min

  Angelica sin historie har berørt meg på det dypeste. Det samme gjelder boken hun har lansert i dag 4 november sammen med psykologen som har fulgt henne i mange år Atle Austad. Boken heter #Slipp meg fri" og jeg vil bare anbefale den på det varmeste. Angelica kom til Norge med familien da hun var 4 år, de flyktet fra krigen i Irak. Gjennom hele barndommen ble hun utsatt for vold, overgrep og tortur av et familiemedlem, og da hun var 9 år ble hun solgt til menn. Hun levde 11 år som narkoman etter å ha blitt introdusert for narkotika av et familiemedlem. I dag jobber hun som Norges første erfaringskonsulent i barnevernet. Hun er forfatter, foredragsholder og veileder for barneombudet innen vold og overgrep. Hun var en av de nominerte til Jenteprisen 2019.Angelica viser at det finnes håp, selv om man har opplevd grusomme ting. I dag er hun mamma til en liten jente - hun stråler av styrke og varme. Jeg lærte masse av praten med Angelica - det håper jeg du også vil gjøre;) Følg Foredragsholder Angelica Kjos på Face

 • Tips og triks til å booste selvfølelsen til barn og ungdom - med Trine Øfsti Bråten

  26/09/2019 Duration: 53min

  Hva er egentlig selvfølelse? Og hvordan kan vi bygge god selvfølelse hos barn og ungdom?Gjest i denne episoden er Trine Øfsti Bråten. Hun er eier og gründer av Diameta og organisasjonen Go´nok og er mor til 2 gutter. Trine har lang erfaring som barne- og ungdomscoach, familiecoach, coach for voksne, miljøarbeider i Oslo-skolen og er DNCF Sertifisert Coach. Hun har utviklet «Barne- og ungdomskurs for god selvfølelse» og kurs/foredrag for foreldre om tema selvfølelse. 

 • Fredsarbeid i heimen - med Annabelle Stefanussen

  12/08/2019 Duration: 51min

  Hvordan vi kommuniserer i familien har enormt stor betydning! Annabelle Stefanussen deler i denne episoden både historier som berører og kunnskap som kan hjelpe deg til å få en enda bedre og nærmere relasjon til de du er glad i. Hun står bak konseptet "Fredsarbeid i heimen" og har de siste årene blitt en av Norges ledende innen online business. Håper og tror denne episoden vil inspirere deg! 

page 1 from 3