Biblioteksklubben Salonen

Informações:

Synopsis

Oplev - eller genoplev - nogle af Biblioteksklubben Salonen's arrangementer når DU har tid.Biblioteksklubben Salonen er et kulturelt fællesskab og en biblioteksklub på Ishøj Bibliotek - for dig, der læser eller interesserer dig for skønlitteratur, går til udstillinger eller gerne vil. Måske har du lyst til at høre om nye trends og tendenser, lytte til andre menneskers læseoplevelser, besøge forlag, bese museer eller bare dele din begejstring for bøger eller bogen som kunstværk med andre.Er Salonen noget for dig? Du kan blive medlem ved at henvende dig på Ishøj Bibliotek eller sende en e-mail til salonen@ishoj.dk med dit navn og telefonnummer. Det er gratis af være medlem.

Episodes

 • Litteraturbingo: Black Lives Matter

  Litteraturbingo: Black Lives Matter

  22/02/2021 Duration: 07min

  Skal krimien skiftes ud med noget andet? Synes du, at du læser det samme igen og igen? Så kickstart din læsning med Litteraturbingo. Hver måned i 2021 sætter vi fokus på et nyt tema inden for litteraturen. I marts anbefaler Marianne bøger omkring teamet Black Lives Matter. Når året er omme kan du udfylde din bingoplade, og være med i lodtrækningen om fantastiske præmier. Du kan læse mere om litteraturbingo på ishojbib.dk

 • Litteraturbingo: #metoo

  Litteraturbingo: #metoo

  28/01/2021 Duration: 07min

  Skal krimien skiftes ud med noget andet? Synes du, at du læser det samme igen og igen? Så kickstart din læsning med Litteraturbingo. Hver måned i 2021 sætter vi fokus på et nyt tema inden for litteraturen. I februar anbefaler Marianne bøger om #metoo. Når året er omme kan du udfylde din bingoplade, og være med i lodtrækningen om fantastiske præmier. Du kan læse mere om litteraturbingo på ishojbib.dk

 • Litteraturbingo: en stemningsfuld bog

  Litteraturbingo: en stemningsfuld bog

  18/01/2021 Duration: 04min

  Skal krimien skiftes ud med noget andet? Synes du, at du læser det samme igen og igen? Så kickstart din læsning med Litteraturbingo. Hver måned i 2021 sætter vi fokus på et nyt tema inden for litteraturen. I januar anbefaler Julie bøger med en helt særlig stemning. Når året er omme kan du udfylde din bingoplade, og være med i lodtrækningen om fantastiske præmier. Du kan læse mere om litteraturbingo på ishojbib.dk

 • Walter Frentz: Hitlers ukendte fotograf

  Walter Frentz: Hitlers ukendte fotograf

  15/12/2020 Duration: 50min

  Kom til forfatteraften i Salonen med Jesper Bugge Kold, der fortæller om sine bøger, og ikke mindst sin interesse for Walter Frentz, Hiters ukendte fotograf, som dannede rammen for DR2's serie "Hitlers hemmelige Danmarksbilleder" i starten af 2020. Optaget på Kulturium Bibliotek i Ishøj d. 18.11.2020.

 • Lone Theils

  Lone Theils

  16/10/2020 Duration: 45min

  Kom til krimiaften i Salonen med Lone Theils i en snak med litteraturformidler Marianne Träff fra Kulturium Bibliotek. Til en snak om Theils' seneste bog "Stilleleg", England vs. Danmark, Brexit, true crime og seriemordere. Optaget på Kulturium Bibliotek d. 7. oktober 2020. (Fotocredit: Hazel Thompson)

 • Sommerlitteratur 2020 (3)

  Sommerlitteratur 2020 (3)

  14/07/2020 Duration: 38min

  I den tredje og sidste podcast om sommerlitteratur, snakker Marianne Träff og Thomas Tiedje om livet i den skandinaviske vildmark, om Knausgaard, opvækst, livskriser og filosofisk krisehjælp

 • Sommerlitteratur 2020 (2)

  Sommerlitteratur 2020 (2)

  25/06/2020 Duration: 34min

  Lyt med når litteraturformidlere Marianne Träff og Thomas Tiedje fra Kulturium Bibliotek i Ishøj anbefaler fag- og skønlitteratur til den danske sommer. I del 2 snakker vi historiske mærkedage, Kirsten Thorup - og så runder vi denne års vinder af DR Romanprisen, Carsten Müller Nielsen og 'De døde fylder dagen med en smag af mønter'.

 • Sommerlitteratur 1

  Sommerlitteratur 1

  11/06/2020 Duration: 30min

  Lyt med til den første af i alt tre podcasts, hvor litteraturformidlere Marianne Träff og Thomas Tiedje på Kulturium Bibliotek i Ishøj traditionen tro anbefaler romaner og faglitteratur til ferien på altanen, i sommerhuset eller på stranden. I den første podcast taler om vi om USA og bøger om USA - om Trump, Trads, Black Lives Matter - og meget andet.

 • Lotte Kirkeby

  Lotte Kirkeby

  31/01/2020 Duration: 01h10min

  Onsdag d. 29. januar gæstede forfatter Lotte Kirkeby Kulturium Bibliotek til årets første arrangement i Salonen. Litteraturformidler Marianne Träff taler her med Lotte Kirkeby om hendes seneste roman 'De nærmeste' - om forældreskab, søskendeforhold og sorg - og om Kirkebys forfatterskab og læse- og skrivevaner.

 • Sommerlitteratur

  Sommerlitteratur

  21/06/2019 Duration: 01h09min

  Kom til KULTURIUM Ishøj Biblioteks sommerlige litteraturarrangement, hvor Marianne Träff og Thomas Tiedje, begge bibliotekarer og litteraturformidlere, giver deres bud på en god skøn- eller faglitterær bog til sommeren 2019. Hør om Lotte Kirkeby, Anders Haahr Rasmussen, Philippe Sands, Alberte Winding, Audar Ava Olafsdottir, Peter Øvig Knudsen - og mange flere

 • Landsforrædernes Børn

  Landsforrædernes Børn

  07/02/2019 Duration: 01h09min

  22. januar besøgte antropolog og forfatter Anne Marie Christensen Kulturium Bibliotek til en snak om hendes bog, 'Landsforrædernes Børn'. Det blev en spændende og tankevækkende aften om de alvorlige og langstrakte konsekvenser, retsopgøret fik for landsforræderne og deres børn. En historie om skyld og skam, kollektiv erindring og fortrængning, inklusion og eksklusion - og en historie om Anne Marie Christensens egen familie med en bedstefar, der kæmpede på tysk side i SS Division Wiking og Schalburgkorpset.

 • Kim Fupz Aakeson

  Kim Fupz Aakeson

  03/10/2018 Duration: 01h15min

  Om det er Vitello i rækkehuset ved ringvejen eller Ulrik der ridser biler i "Kommando Villavej". Kim Fupz Aakeson formår om nogen at beskrive livet i forstaden på godt og ondt. Tirsdag d. 11. september 2018 besøgte en af Danmarks flittigste mest og afvekslende forfattere Kim Fupz Aakeson Kulturium Bibliotek til en snak om sit forfatterskab for børn og voksne, om at vokse op på Vestegnen - og om at flyve fra reden. Arrangementet var en del af Vestegnens Kulturuge 2018.

 • Signe Langtved Pallisgaard

  Signe Langtved Pallisgaard

  25/04/2018 Duration: 46min

  Litteraturformidler Marianne Träff i snak med Signe Langtved Pallisgaard om hendes nyeste roman "Alle de liv" - om venskab og sygdom, om at sætte pris på livet og leve i nuet - og om et fiktivt roadtrip i det grandiøse Amerika. Optaget i Salonen på Kulturium Bibliotek d. 20. marts 2018.

 • Thomas Milsted

  Thomas Milsted

  15/03/2018 Duration: 01h22min

  "Vi er meget lykkelige på en helt ad helvede til måde." Oplev Thomas Milsted, kendt for bøger som blandt andet “Lykke, er der en vej til det gode liv?” og “Trivsel. En guide til motivation og arbejdsglæde” i et underholdende og tankevækkende foredrag om mening, meditation, søvn, lyst, stress, relationer, coping og lykke - på arbejdspladsen og privat. Optaget i Salonen på Kulturium Bibliotek d. 28. februar 2018.

 • Jonas T. Bengtsson

  Jonas T. Bengtsson

  05/02/2018 Duration: 01h05min

  Forfatter Jonas T. Bengtsson i en samtale med kulturudviklingskonsulent Gitte Sørensen om sit forfatterskab: om krimigenren, om kunstens rolle, om at skrive om menneskeskæbner fra blokken i blokken - og ikke mindst om sin seneste roman "Sus", som vi læser i DR Romanklubben. Optaget i Salonen på Kulturium Bibliotek d. 17. janur 2018.

 • Thomas Korsgaard

  Thomas Korsgaard

  08/11/2017 Duration: 56min

  Forfatter Thomas Korsgaard i en snak med litteraturformidler Marianne Träff og kulturudviklingskonsulent Gitte Sørensen om sin debut 'Hvis der skulle komme et menneske forbi'. Om opvækst i udkanten, autofiktion og kulturjournalistisk. Optaget i Salonen på Kulturium Bibliotek d. 4. oktober 2017.

 • Bevæbnet med vinger - en udstilling om Michael Strunge

  Bevæbnet med vinger - en udstilling om Michael Strunge

  13/09/2017 Duration: 38min

  Uddrag fra ferniseringen på Kulturium Bibliotek ifm. udstillingen 'Bevæbnet med vinger - en udstilling om Michael Strunge' i efteråret 2017. Oplev eller genoplev kurator Tomas Lagermand Lundme, bibliotekschef Marie Herborn, oplæser Susanne Storm og de unge bidragydere Anne Sophie Shams Lli, Magnus Lind Nielsen, Mathilde Sten Nielsen. Proshe Abdel Rahman og Victoria Felthaus Winckler.

 • For Danmarks ære: aften om 2. Verdenskrig med Jakob Sørensen og Jarl Cordua

  For Danmarks ære: aften om 2. Verdenskrig med Jakob Sørensen og Jarl Cordua

  03/04/2017 Duration: 01h29min

  Onsdag d. 15. marts 2017 stod i Anden Verdenskrigs tegn da Kulturium Salonen fik besøg af Jakob Sørensen, forfatter til bl.a. ”For Danmarks ære – danskere i allieret krigstjeneste” i en snak med Jarl Cordua (Hitler’s Æselører/Radio 24syv), om de danskere der kæmpede mod nazityskland under allieret flag, og om interessen for bøger om 2. verdenskrig.

 • Merete Pryds Helle

  Merete Pryds Helle

  30/01/2017 Duration: 01h15min

  Onsdag d. 25. januar 2017 havde Kulturium Bibliotek besøg af Merete Pryds Helle, vinder af De gyldne Laurbær, til en snak om hendes forfatterskab, og ikke mindst den seneste, meget roste roman 'Folkets Skønhed'.