Relaas

Informações:

Synopsis

RELAAS is een plaats voor waar gebeurde verhalen, verteld door mensen die ze zelf hebben meegemaakt. Eigen verhalen die boeien, ontroeren of ontspannen.

Episodes

 • Ann staat daar weer

  03/06/2021 Duration: 18min

  Ann krijgt als tienjarige een zus erbij en later een broer. Ze is niet meer alleen in het leven en draagt graag zorg voor haar jongere zus en broer. Plots komt verdriet op de proppen. Niet één keer, maar meerdere keren. Ann vertelt hoe verdriet en geluk in harmonie hun plaats vinden in haar leven.

 • Wouter ziet de dingen dubbel

  27/05/2021 Duration: 16min

  Wouter heeft een angst voor van alles en nog wat. Fobieën horen bij hem. Wanneer hij na een avondje uit naar de dokter moet, begint zijn confrontatie met zijn doktersfobie.

 • Laurens, de hartelijke herbergier

  20/05/2021 Duration: 22min

  Er kwam veel volk langs in het Spaanse studentenhuis van Laurens. Het verhaal van één van de passanten heeft hij met zich meegenomen.

 • Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #14

  13/05/2021 Duration: 13min

  Sinds het begin van de coronapandemie houdt Relaas op zondag een verhalencarrousel. Via een Zoom-sessie komen vertellers en luisteraars samen. Het is het ideale moment voor een verteller om eens te testen of een verhaal 'vertelbaar' is. Uit deze carrousel halen we vandaag twee verhalen. Het verhaal van Patrice toont echt dat je soms op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bent. Stijn daarentegen was wel op een goede plaats, maar toch speelt bij hem ook het moment hem parten.

 • Het knetterend boeket van An

  06/05/2021 Duration: 17min

  An kreeg jarenlang allerlei adviezen over haar relatiestatus. Desondanks is ze op dat vlak heel trouw gebleven aan haar eigen idealen, en dat leverde haar niet alleen een goed verhaal op. Ben je benieuwd naar het bedrijf waar An over vertelt? Hier vind je meer info: https://butterflymoments.be/

 • Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #13

  29/04/2021 Duration: 17min

  Eén zondagavond in de maand is het tijd voor een Zoom-sessie. Dan zitten we virtueel samen en houden we onze verhalencarrousel. Het is het ideale moment voor een verteller om eens te testen of een verhaal 'vertelbaar' is. Uit deze carrousel halen we vandaag twee verhalen die beiden over toevallige ontmoetingen gaan. Sam en Diane vertellen hun relaas.

 • Het mijnlicht van Eva

  22/04/2021 Duration: 17min

  Ver weg van hier en van iedereen die ze kent, ontdekt Eva iets heel kostbaar.

 • Relaas Presenteert Onderhuids - Michiel

  08/04/2021 Duration: 19min

  Relaas presenteert de podcast Onderhuids. In deze podcast vertellen mensen over hun ervaringen met racisme en discriminatie. Het is fijn dat je even de tijd neemt om te luisteren naar deze persoonlijke verhalen. Ze werden verteld ter gelegenheid van de Internationale dag tegen racisme en discriminatie. Deze verhalen zijn niet nieuw, maar het is belangrijk dat we ze blijven vertellen. Soms is het duidelijk, maar veel vaker vindt racisme onderhuids plaats. De impact ervan is groot en dat besef je niet altijd. Daarom moeten we blijven vertellen, en vooral: blijven luisteren. Onderhuids is ontstaan uit een samenwerking tussen de Stad Brugge en de organisaties Brugge United Against Racism en Relaas. Dit is het verhaal van Michiel. De andere drie verhalen kan je terugvinden via Spotify (podcast 'Onderhuids').

 • Het verborgen-broodverhaal van Christel

  03/04/2021 Duration: 21min

  Begin deze eeuw werd in Libië een aantal jaren sterk ingezet op toerisme. Christel was één van de nieuwsgierigen die het land ging verkennen. Maar ze kon niet volledig proeven van de cultuur daar.

 • Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #12

  26/03/2021 Duration: 21min

  We kruipen nog steeds één zondagavond in de maand gezellig virtueel samen voor de verhalencarrousel. Daar werden deze 2 coming-of-age-verhalen gedeeld, van Janne en van Karen Van Peteghem.

 • Relaas presenteert Onderhuids

  21/03/2021 Duration: 24min

  Relaas presenteert de podcast Onderhuids. In deze podcast vertellen mensen over hun ervaringen met racisme en discriminatie. Het is fijn dat je even de tijd neemt om te luisteren naar deze persoonlijke verhalen. Ze werden verteld ter gelegenheid van de Internationale dag tegen racisme en discriminatie. Deze verhalen zijn niet nieuw, maar het is belangrijk dat we ze blijven vertellen. Soms is het duidelijk, maar veel vaker vindt racisme onderhuids plaats. De impact ervan is groot en dat besef je niet altijd. Daarom moeten we blijven vertellen, en vooral: blijven luisteren. Onderhuids is ontstaan uit een samenwerking tussen de Stad Brugge en de organisaties Brugge United Against Racism en Relaas. Dit is het verhaal van Beryl. De andere drie verhalen kan je terugvinden via Spotify (podcast 'Onderhuids').

 • Dre parkeert zijn camper

  14/03/2021 Duration: 20min

  Dat knikkende knieën en kriebels in de buik niet alleen voor tieners zijn, vertelde Dre tijdens k’luister, een sfeervol zondagochtend-evenement in de foyer van de Koninklijke Stadsschouwburg in Brugge.

 • Tessa heeft er schijt aan

  04/03/2021 Duration: 19min

  Het is iets universeels: iedereen laat wel eens een scheet. Toch is het vaak een drempel voor Tessa.

 • Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #11

  22/02/2021 Duration: 20min

  Ze wonen op een steenworp van elkaar en maakten allebei een heel bijzondere ontmoeting mee. Deze twee verhalen werden verteld op de verhalencarrousel van de Machariusbuurt, zonder twijfel één van de gezelligste woonwijken van Gent. Met de hulp van Relaas organiseerden ze een online verhalencarrousel. Voor en door buurtbewoners, al was de rest van de wereld ook meer dan welkom.

 • Jakob vreet zijn emmer op

  07/02/2021 Duration: 24min

  Jakob dacht op zijn reis naar India het spirituele te kunnen doorgronden, maar dat draaide toch een beetje anders uit.

 • De Panini’s kleven aan Hans

  28/01/2021 Duration: 24min

  Hans vertelt over zijn jeugd en welke rol zijn stickerboek van Panini speelde. Een dom feit overschaduwt zijn verzameling.

 • De kaskraker van Reinhard

  22/01/2021 Duration: 17min

  Heel speels en avontuurlijk brengt Reinhard zijn eigen ode aan het witte doek.

 • Noël verlegt zijn eindmeet

  14/01/2021 Duration: 11min

  Noël fietst graag, vooral door Ledeberg waar hij opgroeide. Wanneer hij als kind een nieuwe fiets krijgt, lonkt het avontuur. Dit relaas is er één uit de reeks ‘Ledeberg vertelt’, een wandelparcours met verhalen van buurbewoners. Illustratie door Jeroen Janssen (Illustrator bij Pulp deLuxe.

 • Verhalencarrousel: luisterrijke verhalen #10

  07/01/2021 Duration: 16min

  Vroeg je je ooit al af waarover Italianen het zoal hebben, wanneer ze, wild gesticulerend en met veel intonatie in hun stem, naast elkaar staand aan de bar hun koffie drinken? Liesbet heeft daar wel een idee van en vertelde het op onze laatste verhalencarrousel van 2020.

 • Gilbert leeft op voet van oorlog

  27/12/2020 Duration: 16min

  Gilbert was een kind tijdens de oorlog. Hij herinnert zich nog heel goed het moment waarop hij met zijn vader vertrekt richting Frankrijk. Het is een avontuur voor Gilbert.

page 1 from 11