Aktiepodden

Informações:

Synopsis

Aktiespararens analytiker går igenom marknaden samt de senaste analyserna i tidningen.

Episodes

 • Avsnitt 102 - Kyliga tips i brinnande börskrasch

  09/03/2020 Duration: 32min

  Två panikslagna analytiker samlas i studion för att spela in avsnitt 102 av Aktiepodden. Stockholmsbörsen backar rejält på måndagen och New York-börsen väntas rasa vidare.  Oljepriset rasar hela 30 procent från fredagsnivåerna, ett historiskt tapp. Oljebolagen följer med nedåt, likaså verkstad.  Sentimentet är nedslaget och besvikelserna många, men det finns flera sätt att hantera den svåra tiden. Analytikerna går igenom artikeln "Portföljråden på dyster börs" tillsammans.   

 • Avsnitt 101 - Corona, corona, corona

  24/02/2020 Duration: 19min

  Börsen är ner 4 procent på måndagen, börjar det infinna sig lite panik på marknaden? Är det befogat? I veckans avsnitt av Aktiepodden fokuseras det på de senaste dagarnas kraftiga börsfall.

 • Avsnitt 100 - Aktiebonanza med hedgefondförvaltaren

  17/02/2020 Duration: 01h06min

  Aktiepodden firar milstolpen 100 avsnitt! För att fira in det speciella tillfället har Christoffer Ahnemark, analytiker och huvudredaktör för Aktiespararen, och Jonatan Anderson, analytiker på Analysguiden, bjudit in Stefan Roos, hedgefondförvaltare och grundare av Origo Capital. Det blir över en timmes reklamfritt aktiesnack. Trion diskuterar:  * Hur är det att starta en egen hedgefond? * Vad gör Origo annorlunda? * Hur jobbar förvaltarna med portföljkonstruktion i praktiken? * Varför är lång/kort-mandatet så värdefullt? * Origos största innehav och nyckelpositioner * Utsikterna för börsåret 2020 Det och mycket mer i jubileumsavsnittet av Aktiepodden. 

 • Avsnitt 99 - Stora värden i billig aktie

  10/02/2020 Duration: 31min

  Carl-Henrik och Christoffer är tillbaka i studion för ett nytt avsnitt av Aktiepodden. Analytikerduon diskuterar rapportsäsongen, banksektorn, högpresterande gruvbolag och de senaste köpen i Korta Portföljen.

 • Avsnitt 98 - Åksjuka i börskarusellen

  27/01/2020 Duration: 22min

  I veckans avsnitt av Aktiepodden snackas det Corona-virus, börsfall, svala rapportmottaganden och potentiella köplägen.

 • Avsnitt 97 - Billiga sektorn ingen vill äga

  13/01/2020 Duration: 14min

  Aktiepodden är tillbaka efter jul- och nyårsledigheten. I studion diskuteras börsåret 2020 och möjligheter i den nya tiden.  Vilken sektor används varje dag - men som ingen vill äga? Analytikerna diskuteras ett kassaflödesbolag som handlas till 4 gånger kassaflödet. Fynd eller värdefälla? Det och mycket mer i Aktiepodden, som från och med 2020 kommer att sändas varannan vecka.       

 • Avsnitt 96 - Klang och jubel inför julen

  16/12/2019 Duration: 16min

  I årets sista avsnitt av Aktiepodden delar analytikerna med sig av sina tankar kring nästa år samt delar sina tankar kring ett gäng aktier.

 • Avsnitt 95 - Pang i bygget

  09/12/2019 Duration: 34min

  Analytikerna diskuterar de senaste makrohändelserna, bjuder på spaningar och går in på billiga byggaktier med kurspotential. 

 • Avsnitt 94 - Upp till bevis för läkemedelsraketen

  02/12/2019 Duration: 15min

  Aktiepodden kliver in i studion och delar med sig av sina tankar kring börsen just nu samt tar upp några specifika aktier som ser intressanta ut.

 • Avsnitt 93 - Utdelningsvärme lagom till Lucia

  26/11/2019 Duration: 26min

  Denna veckas avsnitt av Aktiepodden fokuserar på olika case. Vad finns det för godbitar där ute? Och är det läge att ta en extra titt på värdehanteringssektorn? 

 • Avsnitt 92 - Blomstrande B-bolag

  18/11/2019 Duration: 22min

  En formstark aktietrio som levererar, senaste trenderna i finansmeckat och penningtvätt i SEB? I senaste avsnitt av Aktiepodden gästas analytikerna av Dag Rolander. Nya spaningar görs på en föränderlig marknad.  Aktier som diskuteras i avsnittet: * Bahnhof * BTS Group * Biotage * Bilia * Millicom * RNB * MQ * SEB  Ta det av den exklusiva poddkampanjen här: www.aktiespararna.se/podd349

 • Avsnitt 91 - Godbitar och minor på svajig börs

  11/11/2019 Duration: 30min

  Bästa banken i Norden. Höga ambitioner i krisande flygbolag. Laxaktier med baksida. Och kanske läge för billiga oljeaktier?  Analytikerna djupdyker i aktier i vårt rika grannland, Norge, tillsammans med Sebastian Harung från Kameo. 

 • Avsnitt 90 - Aktien kan bli den stora vinnaren 2020

  28/10/2019 Duration: 31min

  Denna vecka samlas Christoffer, Jonatan och Dag Rolander i studion. Rolander bjuder på härliga spaningar inför skiftet från sommartid till vintertid och stämningen är god. Därefter diskuteras rapportloden. Varför rusar börsen? Hur mycket uppsida finns kvar? H&M är en aktien som analyseras. Är det köpläge nu? Därefter avhandlas Lundin Gold samt investmentbolagsduon Latour och Bure. 

 • Avsnitt 89 - Kollaps uppåt

  22/10/2019 Duration: 21min

  Aktiespararnas analytiker kommenterar en handfull rapporterande bolag och har dessutom hittat ett köpvärt bolag i läkemedelssektorn.

 • Avsnitt 88 - Bästa smöret på stan

  14/10/2019 Duration: 20min

  I veckans avsnitt av Aktiepodden diskuteras det bland annat magbakterier, skogsaktier tillväxtutsikter, de tre analytikerna sinsemellan. In och lyssna!

 • Avsnitt 87 - Glassiga råd i kylig tid

  07/10/2019 Duration: 20min

  I veckans Aktiepodden går poddtrion igenom vad de tror om den kommande rapportperioden, vilken sektor att äga härnäst, specifika köpcase och favoritglassen i höstmörkret. Missa inte det!

 • Avsnitt 86 - En ihålig stubbe, är det en bra rubbe?

  30/09/2019 Duration: 26min

  Det är måndag, det är åter dags för Aktiepodden! Makrosnack blandas med några intressanta och köpvärda bolag. In och lyssna!

 • Avsnitt 85 - Kortlivad smekmånad för cykliskt

  23/09/2019 Duration: 25min

  I avsnittet pratar analytikerna om svag makrostatistik från inte minst nyckelekonomin Tyskland, attacken mot oljeanläggningarna i Saudiarabien, spaningar från Husqvarnas kapitalmarknadsdag, Korta Portföljens utveckling och om vilka typer av aktier de ser gå en trevlig höst till mötes.

 • Avsnitt 84 - Fastighetsraketen mot okända höjder

  04/09/2019 Duration: 39min

  Aktiepodden är tillbaka. Med ny energi träffar analytikerna en av fastighetssveriges klarast lysande stjärnor för tillfället - Samhällsbyggnadsbolaget SBB med vd och grundare Ilija Batljan. Hur ser marknaden för samhällsfastigheter ut? Hur kan bolaget växa så snabbt? Och vad är charmen med denna nisch? Det och mycket mer i avsnitt 84 av Aktiepodden! 

 • Aktiespararnas Vd-poddare, Per Lindeberg, Jondetech

  16/08/2019 Duration: 32min

  Aktiespararnas Vd-poddare gästas av Per Lindberg, Vd på deeptech bolaget Jondetech.  Per har en imponerande bakgrund från intressanta teknikbolag världen över. Nu ska han ta Jondetech från ett intensivt forskningsbolag, med fantastiska resultat till att bli ett framgångsrikt bolag i kommersialisering. Lyssna! 

page 1 from 5