Pegasuspodden

Informações:

Synopsis

En podkast om og for mennesker med fantastiske fritidsinteresser.

Episodes

 • S. 2 Ep. 8: Harry Potter-oversetter Torstein Bugge Høverstad tok turen til studio!

  15/03/2020 Duration: 53min

  Mannen bak "smørterøl" og "rumpeldunk" tok turen til studio, nemlig Torstein Bugge Høverstad! Han har blant annet oversatt Harry Potter, Ringenes Herre og Det gylne kompasset til norsk og er landets største fabelprosa-oversetter. Så hvilket hus hadde han vært i hadde han gått på Galtvort? Og hvilke av bøkene han har oversatt er han mest fan av? Finn det ut i denne episoden av Pegasuspodden :D

 • S. 2 Ep.7: Selvutnevnt nerd og Miss Norway-deltaker

  31/01/2020 Duration: 19min

  Dungeons & Dragons-fan Elida Grøndahl elsker å lære nye ting og å gå på kurs – noe som ledet henne til en noe uventet arena: Miss Norway-konkurransen! Nå håper hun på å kunne benytte sin nye plattform til å fortelle om de fantastiske fritidsinteressene til enda flere!

 • S. 2 Ep. 6: Star Wars: The Rise of Skywalker med Jean Erik Bjørnskau

  20/12/2019 Duration: 37min

  Star Wars: The Rise of Skywalker hadde premiere på norske kinoer den 18. desember og nå er sagaen er avsluttet! Mannen bak landets største Star Wars-fangruppe har tatt turen til studio for å diskutere avslutningen på det galaktiske eventyret!

 • S. 2 Ep. 5: Valgspesial med Grunde Almeland (V) og Freddy Øvstegård (SV)

  03/09/2019 Duration: 01h27min

  Det er valgtider og derfor har leder i Hyperion, Habiba Stray, og stortingsrepresentantene Freddy Øvstegård (SV) og Grunde Almeland (V) tatt turen til Pegasuspodden for å diskutere, debattere og demonstrere nerdingens betydning i norsk politikk! I tillegg avgjøres det en gang for alle hvem som er Stortingets største nerd! Musikk i musikk-delen: Evan King - End This Music provided by Breaking Copyright: https://youtu.be/zx_466umPUM

 • S.2 Ep.4: Rollespillet Tale, Game Forlag og Spillforlaget

  31/07/2019 Duration: 37min

  Er vi i en norsk gullalder for rollespill? Det kan virke sånn når det både kommer ut et nytt norsk rollespill og det blir startet opp et eget rollespillforlag – med flere planlagte utgivelser! Forfatter av det nyutgitte rollespillet "Tale", Hans Olav Skau Ekornrød, hans kompanjong Thomas Flaaten Fredriksen fra Game Forlag og Michael Stensen Sollien fra Spillforlaget har tatt turen til studio.

 • S.2 Ep.3: Jenny Jordahl og Even Mehl Amundsen

  28/06/2019 Duration: 37min

  Hvor mye må man tegne for å bli god nok til å gjøre karriere av det? Kan det lønne seg å dukke uannonsert opp hos Funcom og hvor mye Overwatch får man spille når man jobber for Blizzard? Få svarene av Jenny Jordahl, blant annet kjent for utgivelsene "Kvinner i kamp" og "F-ordet", og konseptdesigner og illustratør Even Mehl Amundsen, som har reist verden rundt med skisseblokka si.

 • S.2 Ep.2: Elin Festøy og Martin Bergesen

  29/05/2019 Duration: 37min

  Sover norske medier i timen når det kommer til dataspill? Hva må til for at dataspill skal anerkjennes som kultur på lik linje med film og musikk? Og hvordan er det å delta og vinne i spillbransjens Oscar-utdelling? Medskaper av suksesspillet «My Child Lebensborn», Elin Festøy, og forfatter av boken «Alle kan spille», Martin Bergesen, har tatt en tur til studio for å diskutere nettopp dette!

 • S.2 Ep.1: Malin Falch og Tonje Tornes

  28/03/2019 Duration: 36min

  Når bør man sende manuset sitt til et forlag? Hvor kan man hente inspirasjon og burde man prøve seg på det amerikanske markedet? Forfatter av Kire-triologien og tegneserieredaktør, Tonje Tornes, og tegneserieskaper og forfatter av Nordlys, Malin Falch, forteller om dette, kommer med tips til spirende tegneserieskapere og forfattere, og røper hvilke tegneserier som er deres egne favoritter.

 • S.1 Ep.9: Høydepunkter

  19/12/2018 Duration: 34min

  I årets siste episode tar vi en titt på noen av sesongens høydepunkter: TG-bestefar, episke rupeldunkøyeblikk, en moderne riddersaga, dansk rollespillsang og hvordan det er å komme seg på toalettet i cosplay er blant utvalget!

 • S.1 Ep.8: Cosplay

  29/10/2018 Duration: 18min

  I denne episoden ser vi nærmere på Cosplay! Vi snakker med eksperter om hva som skiller cosplay fra "å kle seg ut", og hvordan man kan leve av å cosplaye. På en Cosplay-konkurranse for vi noen innside-tips om hva dommerne leter etter i det perfekte Cosplay.

 • S.1 Ep.7: Rollespill

  30/09/2018 Duration: 27min

  Rollespill, laiv og larp. Vi spør: hva er egentlig forskjellen? Jakten på svaret bringer oss til både en rollespill-ekspert i Norge, en Dungeonmaster i Oslo, og en som lager både sosialrealistiske og fantasyinspirerte rollespill i Danmark.

 • S.1 Ep.6: Game of Thrones-fanteorier

  02/09/2018 Duration: 01h22min

  Det ble ingen ny Game of Thrones-sesong i 2018 – noe som gir oss enda mer tid til å spekulere i hva som kommer til å skje i neste og siste sesong! Marte Hedenstad og Sigurd Vik fra P3s Game of Thrones-podcast ledet paneldebatten hvor et knippe av de mest fasinerende fanteoriene ble drøftet.

 • S.1 Ep.5: Hypercamp

  09/08/2018 Duration: 27min

  Hver sommer samles mennesker med fantastiske fritidsinteresser på Norges beste sommerleir: Hypercamp. Hypercamp arrangeres av Hyperion, og i år feirer de ti år. Thea dro ut dit for å snakke med de som har skapt sommerleiren, og de som deltar på den.

 • S.1 Ep.4: Brettspill

  01/07/2018 Duration: 30min

  De aller fleste spiller brettspill i barndommen. Ludo, Monopol og Yatzy har fylt mange hytteturer gjennom tidene. Men stadig flere fortsetter, og finner nye spill. I episoden om brettspill har vi snakket med mannen som definerer brettspill i Store Norske Leksikon, en som har laget sitt eget spill og de som besøker Arcon spillfestival hvert år.

 • S.1 Ep.3: Middelalderen

  27/05/2018 Duration: 18min

  Fra Game Of Thrones og The Tudors til Hobbiten og Vikings – middelalderen har gjort sitt inntog på tv, i bøker og på film. Men hva er det vi egentlig assosierer med middelalderen, og hvorfor? Og kanskje viktigst av alt: hvorfor elsker vi middelalderen så mye? Vi har snakket med en ekspert, og besøkt en middelalderfestival i Sverige for å lete etter svaret.

 • S.1 Ep.2: Rumpeldunk

  28/04/2018 Duration: 19min

  Den 14. og 15. april i år ble NM i Rumpeldunk arrangert i Sarpsborg. Da de første studentene begynte å spille Rumpeldunk i USA i 2009 var det med kostymer og ekte sopelimer. Etterhvert som Rumpeldunk begynte å spre seg, ble det mindre lek – og mer idrett. Nå trener lagene flere ganger i uka, og konkurrerer i Europamesterskap mot andre land. Hvordan har Rumpeldunk utviklet seg til den idretten som den er blitt i dag? Vi har snakket med uttøvere på landslaget, nestlederen i Norges Rumpeldunk og andre med et hjerte som banker for idretten.

 • S.1 Ep.1: TG

  01/04/2018 Duration: 22min

  The Gathering har blitt arrangert hvert år siden 1992, og er verdens største dataparty samlet under ett tak. 5200 deltakere kommer hvert år til Hamar for å spille, programmere, sosialisere og utkonkurrere hverandre i å spille høy musikk. Men TG er mer enn det øyet kan se. Vi snakker med de som har bygget TG, arrangerer det og de som deltar.

 • S.1 Ep.0: Pegasuspodden

  27/02/2018 Duration: 05min

  Velkommen til Pegasuspodden! En podkast om fantastiske fritidsinteresser. I denne traileren får du en smakebit på tematikken og menneskene vi skal møte denne våren.