Naakt op een Kleedje

Informações:

Synopsis

Vrouwen zijn minstens even vaak naakt op een kleedje afgebeeld in een museum als dat ze er als maker vertegenwoordigd zijn. Om daar verandering in te brengen maken Heske ten Cate en Yuki Kho met de podcast 'Naakt op een Kleedje' een alternatieve rolodex vol fantastische vrouwelijke makers. Dit doen ze niet alleen, iedere aflevering staat er een bijzondere vrouwelijke gast centraal die thuis of op haar werk geïnterviewd wordt over een kunstwerk vaneen vrouwelijke maker.

Episodes

 • Naakt op een Kleedje S01E10 met Wende Snijders

  27/02/2020 Duration: 24min

  In deze seizoensafsluiter praten we met Wende Snijders over het werk van Marlene Dumas. Over moederschap, kunst maken en de zwarte randjes van het leven. Meer Naakt op een Kleedje, volg ons op Instagram: @naaktopeenkleedje 

 • Naakt op een Kleedje S01E09 met Dieuwertje Heuvelings

  08/02/2020 Duration: 28min

  Met schrijver & muziekkenner Dieuwertje Heuvelings praten we over The End of the World van Leonor Fini. Over angst en liefde, jezelf als vrouw laten zien en Dieuwertjes beslissing om New York te verlaten en een roman te gaan schrijven. Meer? Volg ons op Instagram: @naaktopeenkleedje Naakt op een Kleedje wordt gemaakt door Heske ten Cate en Yuki Kho. Editing door Misha Melita.

 • Naakt op een Kleedje S01E08 met Michelle de Bruijn

  27/12/2019 Duration: 24min

  In aflevering 8 praten we met meditatiespecialist Michelle de Bruijn over een werk uit de 17e eeuw. En over ego, memento mori en de kracht van meditatie.

 • Naakt op een Kleedje S01E07 met Noraly Beyer

  14/12/2019 Duration: 24min

  In aflevering 7 van Naakt op een Kleedje praten we met oud- nieuwslezer Noraly Beyer over het drieluik Out of History waarop Elisabeth Samson staat afgebeeld, geschilderd door Iris Kensmil. Het gesprek gaat over er bij proberen te horen en het belang van je eigen geschiedenis kennen. Want alleen zo ken je ook echt jezelf.

 • Naakt op een Kleedje S01E06 met Hedy d'Ancona

  30/11/2019 Duration: 23min

  In deze aflevering praten we met Hedy d'Ancona over het werk Filosloof van Maja van Hall, een monument voor de huisvrouw. We hebben het over de kracht van verontwaardiging en hoe je met kunst verandering teweeg kan brengen. Altijd op de hoogte zijn? Volg ons op Instagram: @naaktopeenkleedje

 • Naakt op een Kleedje S01E05 met Susanne Duijvestein

  09/11/2019 Duration: 26min

  In deze aflevering praten we met begrafenisondernemer Susanne Duijvestein over het werk van Luchita Hurtado, die vorige week 99 jaar is geworden en pas op haar 97e is ontdekt door kunsthistorici. We hebben het over de dood, Duijvestein's eigen uitvaart en de liefde die zij en Hurtado voelen voor onze planeet.

 • Naakt op een Kleedje S01E04 met Rocky Hehakaija

  26/10/2019 Duration: 27min

  In deze aflevering gaan wij, Heske ten Cate en Yuki Kho, in gesprek met Rocky Hehakaija, voormalig profvoetballer, directeur van Favela Street Foundation en de eerste vrouw in FIFA20 VOLTA. We praten met haar over Imperial Courts van Dana Lixenberg.  Volg ons op instagram (@naaktopeenkleedje) voor show notes en context.

 • Naakt op een Kleedje S01E03 met Madeleijn van den Nieuwenhuizen (@zeikschrift)

  12/10/2019 Duration: 25min

  In deze aflevering gaan Heske ten Cate en Yuki Kho in gesprek met Madeleijn van den Nieuwenhuizen, het brein achter @zeikschrift aka het geweten van de Nederlandse Media. Ze vertelt over een bijzonder kunstwerk en over het belang van -soms ingewikkelde- discussies, én hoe lekker het is om in je eentje dansen in de woonkamer. Volg ons op instagram (@naaktopeenkleedje) voor show notes en context.

 • Naakt op een Kleedje S01E02 met Arna Mačkić

  28/09/2019 Duration: 23min

  In deze aflevering van Naakt op een Kleedje gaan we in gesprek met Arna Mačkić over het werk Bosnian Girl van Šejla Kamerić. Over Sebrenica, wederopbouw na oorlog en hoe een kunstwerk een stem kan geven aan dat waar lastig over te praten valt. Volg ons op instagram (@naaktopeenkleedje) voor show notes en context. 

 • Naakt op een Kleedje S01E01 met Stephanie Afrifa

  18/09/2019 Duration: 26min

  In aflevering 1 zijn Heske en Yuki op bezoek bij Stephanie Afrifa in Rotterdam. Zij is curator, moderator en model en heeft het kunstwerk 'Constellations II' van Lina Iris Viktor gekozen. Met Stephanie praten ze over de ongrijpbaarheid van intuïtie, de grenzen van taal en de behoefte om in deze tijd met elkaar nieuwe mythes te ontwikkelen. Voor shownotes: volg @naaktopeenkleedje op Instagram