Filmmagasinet Nosferatu

Informações:

Synopsis

På Filmmagasinet Nosferatu elsker vi film mere end noget andet. Vi elsker udenlandske kunstfilm, amerikanske actionbaskere og alt derimellem. Den kærlighed vil vi rigtig gerne give videre.

Episodes

 • Nosferatus lockdown-anbefalinger

  05/04/2020 Duration: 01h16min

  Lockdown er over os, og det betyder, at vi bruger endnu mere tid foran skærmen. Derfor har vi samlet en masse anbefalinger fra redaktionen, der matcher hvilket som helst lockdown-humør du end måtte være i.

 • Kontroversielle komedier

  14/03/2020 Duration: 01h20min

  Rasmus, Sinead og Anna kigger nærmere på komediegenrens udvikling gennem et tilbageblik på udvalgte komedier, der kan virke problematiske og upassende.

 • Pro Wrestling

  06/03/2020 Duration: 01h27min

  Episode Notes Nosferatu er "Ready to Rumble" når Emil "The Crusher" og Claus "The Destroyer" går wrestling-amok! Redaktionens to største wrestling fans vil i denne uges afsnit fortælle, hvorfor wrestling er vanvittig fedt, og hvordan det kan fortælle historier, som ingen andre film og serier kan!

 • Star Wars for begyndere

  25/02/2020 Duration: 01h32min

  Blandt menneskehedens store poeter finder du Shakespeare, Homer og filmskaber George Lucas. Selv hvis du ikke har set hans Star Wars-film, kender du helt sikkert de popkulturelle referencer fra filmene lige fra Yoda-memes til udtrykket "May the Force be with You". Er du træt af ikke at kende konteksten til referencerne, og vil du gerne kunne forstå bare en smule af den hype, der omgiver franchisen? Lyt med til dette crash course i Star Wars bragt til dig af River, Nanna og Ida.

 • Oscars 2020

  18/02/2020 Duration: 01h25min

  _" And the Oscar goes too... Rasmus, Anna og Sinead for at holde sig vågne til årets Oscar show™ _". I lyset af vort samfunds politiske situation, diskuteres der i dette program, hvad det egentlig betyder at vinde en Oscar, og hvorfor årets store vinder 'Parasite' virkelig overrasker. Om end du selv så med søndag aften d. 9. februar, eller er helt blank på Oscar showet, så kan du helt sikkert lære mere ved at lytte med her.

 • Status over 10'erne set gennem Oscar-showet

  06/02/2020 Duration: 01h20min

  Årtiets første Nosferatu-program er en realitet, og de herrer Emil og Claus lægger hårdt ud med tage 10'erne under kærlig behandling. De kigger på Oscar-showet i 2010 og 2020 og ser, om der er sket en udvikling i den amerikanske filmbranche, eller om det bare er status quo og business as usual i Hollyweird. Der bliver grint og skældt ud, når de uddeler ros og kindheste i et forrygende tempo, krydret med to fremragende speaks af Anna og Karoline om henholdsvis selskabet A24 og fænomenet "elevated horror". Læn dig godt tilbage med dit yndlingsheadset og nyd denne udgave af Filmmagasinet Nosferatu.

 • 50 Shades of Adam Driver

  28/01/2020 Duration: 01h21min

  Adam Driver er med sin Oscar-nominering for 'Marriage Story' ved at slå sig fast som 'leading man' i Hollywood. Scorsese har kaldt ham hans generations skuespiller, og med roller fra Adam i 'Girls' til den nye Star Wars-skurk har Driver skabt momentum som lidt af et sexikon. River, Mathilde og Ida går amok med 'all things' Driver.

 • Top 10 & det kommende filmår

  07/01/2020 Duration: 01h25min

  Den legendariske duo, Karoline og Claus, har sat sig for at lave en top 10-liste over årets film plus lidt andet guf. Det bliver brutalt, vildt og ikke mindst virkeligt sjovt. Fra alle os til alle jer, go' jul og godt nytår!

 • Tumblr-tillæg

  27/12/2019 Duration: 54min

  Burde Iron Man og Captain America gå i seng sammen? Det ville en stor del af det faste klientel, der besøgte platformen Tumblr i starten af 10'erne, mene. Det dengang liberale og censurfrie Tumblr var en skattekiste af fankultur, der bød på shipments, memes, OTPs og indsider-jokes. Ida har inviteret sine to barndomsveninder Sinead og Matilde ind i studiet til en snak om, hvordan det var at få en digital opvækst på det frisindede medie.

 • Hvordan internettet har ændret filmkunsten

  27/12/2019 Duration: 01h19min

  Online filmkritik, sociale medier og fanservice har ændret måden vi producerer, debatterer og ser film på. Hvilke muligheder er der for interaktion mellem filmskabere og filmseere i dag? Og findes der kreativ frihed i filmbranchen, når fans kan kritisere sig til ændringer gennem højlydte protester online? River, Nanna og Ida dykker ned i diskussionen.

 • Mennesket og naturen

  17/12/2019 Duration: 01h13min

  Hvorfor vælger nogle folk at bosætte sig i naturen? Er det for at opnå en følelse af kontrol? Eller for at tage afstand fra samfundet? I forbindelse med premieren på filmen 'Harpiks', vil Rasmus, Anna og Sinead gennemgå andre film, der omhandler netop dette tema.

 • Royale skæbner og prinsessedrømme

  10/12/2019 Duration: 01h12min

  Opskriften på filmatiseringen af en prinsessedrøm er simpel. Kulissen er Prag, og accenten er britisk, uanset hvilken sand eller opdigtet nation kongefamilien kommer fra. Aviaja, Mathilde og Ida snakker royale på film, både når det gælder fortolkninger af virkelighedens royale og den rene fiktion.

 • Julefilm i 2019

  03/12/2019 Duration: 01h14min

  River, Ida og Nanna tager moderne julefilm op til kærlig analyse for at se på, hvilke kendetegn en julefilm i årtiets sidste måned besidder.

 • Scorsese og De Niro

  27/11/2019 Duration: 01h23min

  I forbindelse med premieren på The Irishman snakker Anna, Sinead og Rasmus om Martin Scorseses og Robert De Niros samarbejde gennem tiden. Hvad sker der, når de to er sammen og hvornår har de været allerbedst?

 • Film Scores

  17/11/2019 Duration: 01h28min

  Karoline, Sinead og Aviaja snakker om underlægningsmusik i film, og prøver at forklare forskellen på soundtrack og score.

 • Mandelige arketyper og toksisk maskulinitet

  12/11/2019 Duration: 01h26min

  "Få nogle nosser, og mand dig op!". Nanna, River og Ida går maskuliniteten efter i sømmene, når de diskuterer toksisk maskulinitet på film og tv. De fokuserer på tre arketyper; muskelmanden, skørtejægeren og jakkesættet, som de inviterer til en god gammeldags nævekamp i forsøget på at skelne skidt fra kanel.

 • Horrorfilm i 2010'erne

  05/11/2019 Duration: 01h10min

  I det seneste årti har horrorfilm fået et comeback. Sinead, Rasmus og Anna undersøger, hvordan horrorfilm er gået fra at være blodig og billig underholdning til komplekse dramaer af høj kvalitet. Lyt med!

 • DR-drama

  29/10/2019 Duration: 01h09min

  Aviaja, Frida og Ida går i dette program på opdagelse i kataloget over DR dramaserier, som både indeholder store søndagsseriehits, samt mindre successer.

 • Dyrk efteråret med Hallmark

  22/10/2019 Duration: 01h15min

  Kan du gætte, hvilke slags film, der kommer ud af et produktionsfirma, der startede som lejlighedskortfabrikant? Der er dømt syntetisk drømmeefterår, når Nanna, River og Ida tager en snak om pladderromantikkens sæsonbetonede højborg: Hallmark-filmen. Snup en tår pumpkin spice latte, og lyt med.

 • Tykke på film – fra gimmick til kropsaktivisme

  15/10/2019 Duration: 01h21min

  Karoline, Katrine og Ida tegner et billede af tykke menneskers repræsentation på film. I den anledning får de besøg af instruktør-duoen Louise Unmack Kjeldsen og Louise Detlefsen, der er aktuelle med dokumentaren Fat Front. Snakken går på kropsidealer, manglende og mangelfuld repræsentation af tykke, og hvordan det er at lave en dokumentarfilm.

page 1 from 4