Sølv Og Grønne Skove - Foto På Film

Informações:

Synopsis

"Sølv og grønne skove" er en podcast om analog fotografi. For dig, som synes om at fotografere på film. Hver uge en ny episode med tips, info, interview m.m. Vært på podcasten er Jan Schmidt.

Episodes

 • 15: Jazz-musikeren fortæller, hvordan det analoge udfordrer ham kreativt

  21/10/2020 Duration: 25min

  Jazz-bassist Lennart Ginman arbejder i krydsfeltet mellem det analoge og digitale, når han skaber og spiller sin musik. Da han udsendte sin seneste single "Helsinki Waltz", valgte han et analogt kamera til at tage pressefotos med. Hør Lennart Ginman fortæller, hvordan det analoge aspekt udfordrer ham i det kreative arbejde. God forhøjelse–!

 • 14: Forfatteren fortæller om fascinationen af fotografi i hans nye roman

  16/10/2020 Duration: 31min

  I episode 14 af "Sølv og grønne skove" er jeg på besøg hos digter og forfatter Peer Lund, der er aktuel med romanen "Fotofatamorgana". Rammen om romanen er fotografiets historie, og vi taler om fascinationen ved fotografiet – og om hans eget analoge fotografi. God fornøjelse–!

 • 13: Hvad skal man fotografere, når man ikke kan gå nogen vegne? Fotoprojekter med begrænsning!

  15/06/2020 Duration: 16min

  I episode 13 af "Sølv og grønne skove" handler det om, hvad man kan fotografere, når man fx er bundet til hjemmet og ikke kan komme uden for en dør. Inspiration og gode idéer til, hvordan begrænsninger kan vendes til en styrke for dit fotoprojekt. Suppleret med inspirerende ord fra en lidt speciel fotograf. God fornøjelse–!

 • 12: Så bliver det ikke mere enkelt - fremkald film i Monobad

  04/03/2020 Duration: 17min

  I episode 12 af "Sølv og grønne skove" kan du høre om den ultimativt nemmeste måde, man kan fremkalde en film; nemlig i kun én kemi. Men hvordan virker det egentlig - og virker det overhovedet? Og så har jeg fundet en blogger, der har mindst én overraskende god grund til at fotografere på film. God fornøjelse–!

 • 11: Den professionelle fotograf: Derfor bliver portrættet bedre på film

  03/02/2020 Duration: 43min

  Iepisode 10 af podcasten "Sølv og grønne skove" taler jeg med fotograf Thomas Sjørup om hans store portræt-projekt, hvor han fotograferer på film - og selv laver kopier i mørkekammeret. Og så hører vi om, hvordan man laver foto-effekter uden Photoshop. God fornøjelse–!

 • 10: En Top Ti over mine yndlingsfilm om at fotografere

  22/10/2019 Duration: 25min

  I denne "jubilæums-episode" 10 af podcasten "Sølv og grønne skove" får du en top ti over mine yndlingsfilm, der handler om at fotografere. Der er nye og gamle film, og både dokumentar- og spillefilm. Er du mon enig med mig? God fornøjelse–!

 • 9: De største gevinster ved at fotografere på film

  04/09/2019 Duration: 21min

  I episode 9 af "Sølv og grønne skove" kan du høre om alle de gevinster, der er ved at fotografere på film. Og så er der et rigtig godt vintage-tip fra en garvet fotograf. Et virkeligt guldkorn. God fornøjelse–!

 • 8: Så nemt er det at fremkalde farvefilm selv!

  22/08/2019 Duration: 23min

  I episode 8 af "Sølv og grønne skove" kan du høre om, hvor nemt det faktisk er at fremkalde farvefilm selv derhjemme. Og så kan du komme med på en tidsrejse – en overraskende oplevelse til tiden lige inden digital fotografi gjorde sit indtog. God fornøjelse–!

 • 7: Se lyset: Sådan fotograferer du uden at bruge lysmåler!

  30/07/2019 Duration: 18min

  I den syvende episode af "Sølv og grønne skove" handler det om at skyde film uden at bruge lysmåler. Lær tre metoder til at fotografere 100 procent manuelt – og vær nogenlunde sikker på at få brugbare billeder på filmstrimlen. Lyt med – god fornøjelse!

 • 6: Reportagefotografen - Derfor kan jeg ikke skyde digitalt

  11/06/2019 Duration: 29min

  I den sjette episode af "Sølv og grønne skove" taler jeg med den dansk-svenske fotograf Jens Olof Lasthein om, hvorfor han er nødt til at fotografere på film. Og så afslører han i øvrigt et argument for ikke at fotografere på farvefilm. Lyt med – god fornøjelse!

 • 5: Vær med, når vi fremkalder en film selv

  27/05/2019 Duration: 18min

  I den femte episode af "Sølv og grønne skove" skrider vi til handling og fremkalder en film selv. Lyt med, mens der forberedes, fremkaldes, og når vi åbner fremkalderdåsen og ser det færdige resultat... God fornøjelse!

 • 4: Pressefotografen: Derfor bliver du en bedre fotograf af at fotografere på film

  10/05/2019 Duration: 20min

  I den fjerde episode af "Sølv og grønne skove" taler jeg med pressefotograf Martin Høien, der forklarer, hvorfor han fotograferer analogt, når det drejer sig om hans egne projekter. Han taler om, hvordan han udnytter begrænsningerne i at fotografere på film kreativt, og så forklarer han, hvorfor du bliver en bedre fotograf af at fotografere analogt. Hør også, hvilket kamera der er hans favorit, og hvilken film han putter i det... God fornøjelse!

 • 3: På besøg i et filmlaboratorium – interview med en analog ildsjæl

  26/04/2019 Duration: 17min

  Velkommen til "Sølv og grønne skove". I denne tredje episode kommer du med på besøg på Danmarks eneste professionelle filmlaboratorium, hvor vi taler med daglig leder Steen Petersen om, hvorfor det er, at filmfotografi er bedre end digitalfotografi. Og så får du nogle guldkorn om fotografi fra før anden verdenskrig – guldkorn, der holder den dag i dag... God fornøjelse!

 • 2: De 3 niveauer i analog fotografi – eller: Så nemt kommer du i gang!

  12/04/2019 Duration: 16min

  Velkommen til "Sølv og grønne skove". I anden episode får du at vide, hvorfor titlen på podcasten er "Sølv og grønne skove". Og du hører om de 3 niveauer i at fotografere på film. Og så får du at vide, hvor nemt det er at gå i gang med analog fotografi... God fornøjelse!

 • 1: Intro – De 3 bedste grunde til at fotografere på film

  19/03/2019 Duration: 12min

  Velkommen til "Sølv og grønne skove". I den første episode får du de 3 bedste grunde til at kaste dig ud i at fotografere på film. Og så er der lige en lille "godbid" til sidst... God fornøjelse!