Orlic &

Informações:

Synopsis

En serie samtal om kreativitet och kommunikation i det nya medielandskapet. I sex avsnitt möter David Orlic tolv av de mest intressanta, talangfulla och provocerande personerna i och runt kommunikationsbranschen för att prata om populärkultur, politisk reklam, personliga varumärken, datadriven kreativitet, språkets makt och viljan att lämna allt bakom sig.En podcast från KOMM branschorganisationen för Sveriges Kommunikationsbyråer och arrangör av Guldägget. Producent: Lars Erlandsson. Ljudtekniker: Emil Drougge.

Episodes

 • 10. Katarina Graffman & Silla Levin om kommunikation i klimatkrisens tid

  27/12/2019 Duration: 29min

  Vilken roll kommer kommunikationsbranschen egentligen att spela i klimatomställningen? Är den en del av lösningen tack vare förmågan att ändra beteenden, eller en del av problemet eftersom verksamheten till stor del handlar om att öka konsumtionen? Katarina Graffman, doktor i antropologi, och Silla Levin, vd på Forsman & Bodenfors, pratar med David Orlic om vägen till en fossilfri ekonomi. Orlic & är en podcast om kreativitet och kommunikation i det nya medielandskapet. I fyra specialavsnitt sammanfattas 2010-talet tillsammans med kreatörer och opinionsbildare som varit tongivande under det senaste decenniet. Producent: Lars Erlandsson.

 • 9. Arvida Byström & Senay Berhe om kreativitet i kapitalets tid

  19/12/2019 Duration: 30min

  Vilka kreatörer och konstnärskap definierade 2010-talet? Lever vi i en gyllene tidsålder för alla som arbetar kreativt, eller är det svårare än någonsin att vara fri i sitt skapande? Och vilka är de bästa råden till unga kreatörer som är i början av sin karriär? Arvida Byström, fotograf och konstnär, och Senay Berhe, regissör och grundare av Afripedia, pratar med David Orlic om kreativitet, klass och kapital. Orlic & är en podcast om kreativitet och kommunikation i det nya medielandskapet. I fyra specialavsnitt sammanfattas 2010-talet tillsammans med kreatörer och opinionsbildare som varit tongivande under det senaste decenniet. Producent: Lars Erlandsson.

 • 8. Amelia Andersdotter & Ashkan Fardost om propaganda i algoritmernas tid

  12/12/2019 Duration: 32min

  Vilka teknologier förändrade världen på 2010-talet? Kan vi verkligen skylla Brexit och Donald Trump på Facebook och Cambridge Analytica? Och vad händer med samhällsdebatten när rösterna blir fler, men plattformarna blir färre? Amelia Andersdotter, tidigare EU-parlamentariker för Piratpartiet, och Ashkan Fardost, techdebattör och investerare, pratar med David Orlic om det digitala medielandskapet. Orlic & är en podcast om kreativitet och kommunikation i det nya medielandskapet. I fyra specialavsnitt sammanfattas 2010-talet tillsammans med kreatörer och opinionsbildare som varit tongivande under det senaste decenniet. Producent: Lars Erlandsson.

 • 7. Nina Åkestam & Ahmed Abdirahman om representation i en polariserad tid

  06/12/2019 Duration: 39min

  Varför fick jämställdhet och mångfald så stort genomslag på 2010-talet? Har vi lärt oss något av de falska dreven i sociala medier, eller är tre tweets fortfarande en folkstorm? Och är företag på väg att kapitulera inför den ökande polariseringen? Nina Åkestam Wikner, författare till Feministfällan, och Ahmed Abdirahman, grundare av Järvaveckan, pratar med David Orlic om representation framför kameran och bakom kulisserna. Orlic & är en podcast om kreativitet och kommunikation i det nya medielandskapet. I fyra specialavsnitt under december månad sammanfattas 2010-talet tillsammans med kreatörer och opinionsbildare som varit tongivande under det senaste decenniet. Producent: Lars Erlandsson.

 • Trailer: Orlic & Åkestam & Abdirahman & Andersdotter & Fardost & Byström & Berhe & Graffman & Levin

  04/12/2019 Duration: 01min

  I fyra specialavsnitt sammanfattar David Orlic 2010-talet med kreatörer och opinionsbildare som varit tongivande under det senaste decenniet. Tillsammans avhandlar de frågeställningarna som präglar vår samtid – klimat, digitalisering, representation och identitet – och blickar framåt, mot 2020-talet, för att se vad som väntar.   6 december: Nina Åkestam & Ahmed Abdirahman 13 december: Amelia Andersdotter & Ashkan Fardost 20 december: Arvida Byström & Senay Berhe 27 december: Katarina Graffman & Silla Levin

 • 6. Lotta Lundgren & David Sundin om att lämna allt

  25/04/2019 Duration: 31min

  I säsongsavslutningen av Orlic & berättar Lotta Lundgren och David Sundin om resan från att jobba med reklam till att vara med i reklam. Har David varit med i fler reklamfilmer än Zlatan? Varför har Lotta Lundgren inget instagramkonto? Och måste man bli konferencier på Guldägget för att få lämna kommunikationsbranschen? Orlic & är serie samtal om kreativitet och kommunikation i det nya medielandskapet från KOMM – branschorganisationen för Sveriges Kommunikationsbyråer och arrangör av Guldägget. Producent: Lars Erlandsson.

 • 5. Anna Qvennerstedt & Meron Mangasha om språkets makt

  18/04/2019 Duration: 29min

  Är Donald Trumps sätt att prata nyckeln till hans framgång? Är Beyoncés Lemonade det viktigaste som skrivits de senaste 50 åren? Och hur gick det till när Oatly fick en så tydlig röst? Anna Qvennerstedt på Forsman & Bodenfors och Meron Mangasha på Jung Relations pratar med David Orlic om språkets makt och vad en copywriter egentligen gör nuförtiden. Orlic & är serie samtal om kreativitet och kommunikation i det nya medielandskapet från KOMM – branschorganisationen för Sveriges Kommunikationsbyråer och arrangör av Guldägget. Producent: Lars Erlandsson.

 • 4. Petronella Panerus & Mattias Boman om datadriven kreativitet

  11/04/2019 Duration: 34min

  Vad betyder Accenture Interactives köp av Droga5 för kommunikationsbranschen egentligen? Står vi inför en cage fight mellan managementkonsulter och kreatörer, eller kommer de gemensamt att sjunga We Shall Overcome? Mattias Boman, Nordenchef för Accenture Interactive, och Petronella Panerus, Sverigechef för NoA, berättar om sina strategier för att bygga framgångsrika byrånätverk på 2020-talet.  Orlic & är serie samtal om kreativitet och kommunikation i det nya medielandskapet från KOMM – branschorganisationen för Sveriges Kommunikationsbyråer och arrangör av Guldägget. Producent: Lars Erlandsson. 

 • 3. Daniel Redgert & Elcim Yilmaz om hur man får 10 000 följare på Instagram

  04/04/2019 Duration: 38min

  Är Greta Thunberg den absoluta motsatsen till Blondinbella, eller är båda ett bevis på unga kvinnors förmåga att förändra världen? Vem har makten i sociala medier och vem bär ansvaret för informationen som sprids? Och hur får man egentligen över 10 000 följare på Instagram? Daniel Redgert och Elcim Yilmaz pratar med David Orlic om aningslösa influencers och personliga varumärken. Orlic & är serie samtal om kreativitet och kommunikation i det nya medielandskapet från KOMM – branschorganisationen för Sveriges Kommunikationsbyråer och arrangör av Guldägget. Producent: Lars Erlandsson.

 • 2. Christina Knight & Blanche Jarn om företag som tar politisk ställning

  28/03/2019 Duration: 38min

  Hur kommer det sig att så många varumärken plötsligt tar ställning i kontroversiella frågor? Har företag som Gillette och Coop blivit bättre på opinionsbildning än politiska partier? Och är det här en strategi som är här för att stanna, eller en tillfällig trend som håller på att blåsa förbi? Christina Knight, CD på The Amazing Society, och Blanche Jarn, skribent på Timbro, pratar med David Orlic om den politiska reklamens framtid. Orlic & är serie samtal om kreativitet och kommunikation i det nya medielandskapet från KOMM – branschorganisationen för Sveriges Kommunikationsbyråer och arrangör av Guldägget. Producent: Lars Erlandsson.

 • 1. David Sandström & Haisam Mohammed om när reklam blir populärkultur

  22/03/2019 Duration: 39min

  Hur ser maktbalansen ut mellan ett företag med enorm budget och en artist med enorm publik? Hur ska kreatörer och marknadsdirektörer jobba för att skapa framgångsrika varumärkessamarbeten? Och hur gick det egentligen till när Snoop Dogg blev Smooth Dogg? David Sandström, CMO på Klarna, och Haisam Mohammed, vd på BRONS, pratar med David Orlic om den flytande gränsen mellan reklam och populärkultur. Orlic & är serie samtal om kreativitet och kommunikation i det nya medielandskapet från KOMM – branschorganisationen för Sveriges Kommunikationsbyråer och arrangör av Guldägget. Producent: Lars Erlandsson.

 • Trailer: Orlic & Sandström & Mohammed & Knight & Jarn & Yilmaz & Redgert & Panerus & Boman & Qvennerstedt & Mangasha & Lundgren & Sundin

  18/03/2019 Duration: 01min

  I sex avsnitt möter David Orlic tolv av de mest intressanta, talangfulla och provocerande personerna i och runt kommunikationsbranschen för att prata om populärkultur, politisk reklam, personliga varumärken, datadriven kreativitet, språkets makt och viljan att lämna allt bakom sig. 22 mars: David Sandström & Haisam Mohammed 29 mars: Christina Knight & Blanche Jarn 5 april: Elcim Yilmaz & Daniel Redgert 12 april: Petronella Panerus & Mattias Boman 19 april: Anna Qvennerstedt & Meron Mangasha 26 april: Lotta Lundgren & David Sundin