Ellen & Emelie Podcast

Informações:

Synopsis

Ärligt, sant & lite galet

Episodes

 • En bajsstock till jul?

  15/12/2022 Duration: 37min

  Äntligen är julen här, snön faller ner och juleljusen tänds. Här kommer därför ett mysigt julavsnitt med Ellen & Emelie där de går igenom några konstiga jultraditioner som andra länder har.  De pratar också kring ensamheten som många upplever vid julen.  På slutet kommer det även lite bra tips hur man kan göra sin jul lite bättre genom att ex. hjälpa någon annan

 • Uppväckta från podd-dvalan

  17/11/2022 Duration: 27min

  Nu dammar Ellen & Emelie av podden igen, och är redo att köra på nytt!! Ellen & Emelie Podcast 2.0 - here we go!

 • Eddie - Kommer jag någonsin att må bra igen?

  12/12/2021 Duration: 26min

  Under 10 års tid brottades Eddie Stigson med olika typer av stress och ångest. 10 långa år, som till slut skulle få leda till en plats av både frihet och erfarenhet. I detta vinterprat delar Eddie med sig av sin berättelse om hur Gud la tre viktiga nycklar i hans händer, som till slut öppnade dörrarna mot friheten.

 • Evelina - Vägen till förlåtelse

  12/07/2021 Duration: 26min

  2017 skrevs det lögner om Evelinas familj på Sveriges största tidningar. Det skrevs som mest under hennes bröllopsvecka. Hon öppnade upp dörren för oförlåtelse och hat. Farliga gäster att bjuda in, då de fullkomligt tar över ditt liv! I detta sommarprat pratar Evelina om hur oförlåtelsen förändrade hennes liv. Men hon fann en utväg, som satte henne fri från psykisk ohälsa och bitterhet!  

 • Sommarromans eller Äkta kärlek?

  26/06/2021 Duration: 49min

  Sommaren är här!! Och ÄNTLIGEN ett nytt avsnitt från våran podcast! Denna gång delar Ellen & Emelie sina storys om hur de träffade deras män. So get ready for some love, love, LOVE! 

 • Då var det jul, igen!

  23/12/2020 Duration: 30min

  Och plötsligt var det jul, igen! Mitt i denna pandemi, vill vi önska er en riktigt god och fridfull jul! Vi hoppas att detta avsnitt ska uppmuntra dig, och kanske få dig på lite andra tankar. 

 • Vi ville bara säga hej!

  29/10/2020 Duration: 23min

  Heeellllooo! 10 månader sedan vi poddade sist, så nu tyckte vi det var dags att bara titta in och säga hej. 

 • Johanna - En hyllning till livet

  06/08/2020 Duration: 32min

  Sommarprat! I detta avsnitt delar Johanna en bit ur sin berättelse, om hur ett litet val kan ändra på hela livet. Det svåra i att ta konsekvenserna av sina val, och det vackra i att livet tar en vändning man aldrig hade kunnat tänka ut själv. 

 • Clara - om livet med och utan ätstörning

  20/02/2020 Duration: 26min

  I detta avsnitt har vi lämnat över ordet till Clara, som i detta vinterprat delar med sig av sin resa med ätstörning. En resa som startade i tonåren, och som var fylld med ångest. Men också en resa som faktiskt ledde till en väg ut! 

 • Alla stirrar på mina ögonbryn, eller?!

  06/02/2020 Duration: 41min

  I detta avsnitt snackar Ellen & Emelie om kroppskomplex. Hur vanligt är det egentligen? Varför har vi det? Och finns det något man kan göra för att det ska bli bättre?

 • Vad ska jag göra med mitt liiiiv?

  23/01/2020 Duration: 44min

  I detta avsnitt diskuterar Ellen och Emelie kring det stundande gymnasievalet som många står inför nu. De konstaterar att detta är ett av många svåra val som hör till att bli vuxen. De pratar om tiden efter studenten och hur tufft det kan vara att ta sig igenom ”mellanåren” när man mest står och stampar.   In och lyssna för att få tips och uppmuntran inför de val och utmaningar som du står inför!

 • Guldkorn och mögelbitar från 10-talet

  09/01/2020 Duration: 55min

  HAPPY NEW ÅRTIONDE!  2020 - Ett nytt år, och början på 20-talet! Ett perfekt tillfälle att sammanfatta 10-talet, både privat och allmänt i världen. Ellen & Emelie bjuder på sina mögelbitar och guldkorn, och det är allt från krockar, till den stressiga mellantiden som ung vuxen, till karriär i ett band, till olika resmål.  Vilka mögelbitar och guldkorn har du från 10-talet? 

 • Sankta Lucia & Julkaos

  12/12/2019 Duration: 51min

  I årets sista avsnitt får vi höra den spännande berättelsen om Lucia och orsaken till att vi firar den idag i Sverige. Vi får också höra om Ellen & Emelies julförberedelser och stressen som ibland kan komma i dessa tider. Hur finner man egentligen julefriden och vad ger bestående lycka?

 • Behöver du en digital detox?!

  30/11/2019 Duration: 45min

  Vi lever i en allt mer digital värld! Och let's face it, mobilen har nästan blivit som en extra kroppsdel. Men hur påverkar denna livstil vår hjärna egentligen? Är vi mer beroende än vad vi tror? Och vad skulle vi kunna göra med den tiden vi "slösar" vid skärmen istället? Detta är något som Ellen & Emelie diskuterar i detta avsnitt! De tänker också satsa på en digital detox - ska du hacka på?! 

 • Tända ljus och skräckhus

  01/11/2019 Duration: 39min

  I detta avsnitt snackar Ellen & Emelie om höstens högtid: Alla helgona. Det diskuteras kring rädslor, skräck och död, men även om hoppet om ett liv efter detta. Och seriöst, vad är egentligen grejen med Halloween?

 • Ställ känslorna mot väggen

  17/10/2019 Duration: 47min

  Ellen & Emelie bjuder på ett avsnitt från sin andra showcast.

 • Jakten på den försvunna tampongen

  03/10/2019 Duration: 51min

  VARNAR KÄNSLIGA LYSSNARE!!  Det är dags att prata om MENS! Först och främst pinsamma situationer och mens. Det blir ärlig, sant, och lite galet! Och vart tog tampongen egentligen vägen?!

 • När hjärtat hoppar över ett slag

  19/09/2019 Duration: 39min

  Med bara några dagars mellanrum så fick både Ellen och Emelie uppleva något som ingen förälder vill uppleva. Två olika situationer som båda resulterade i att de fick åka ambulans med sina små döttrar. Efteråt är de båda lite skakis, men framförallt tacksamma!

 • Back in Business

  05/09/2019 Duration: 43min

  SPRILLANS NYTT AVSNITT UTE!

 • Sommarprat med Linn

  22/08/2019 Duration: 35min

  Här kommer något nytt och spännande som vi aldrig gjort i podden förut. Vi har bjudit in vår vän Linn att berätta om sitt liv, som ett slags sommarprat helt enkelt. Det är en helt otrolig berättelse om hur hon gått från missbruk och misär till ett helt nytt liv i frihet! Det finns hopp!

page 1 from 3