Radio Samhall

Informações:

Synopsis

Vi är 25 000 medarbetare med 25 000 unika berättelser. Vi tycker att olikheter är bra, att alla har rätt till en plats på arbetsmarknaden, och vi strävar efter att bekämpa fördomar med förståelse. Maila oss gärna radio@samhall.se.

Episodes

 • Drottningen besöker Lead the Way

  Drottningen besöker Lead the Way

  01/06/2018 Duration: 16min

  Idag får vi lyssna till ett reportage från Lead the Way-konferensen i Stockholm som hölls på Clarion Hotel Sign under veckan. Vi får höra HM Drottningen inviga konferensen tillsammans med Samhalls styrelseordförande Erik Strand och vår vd Monica Lingegård. Dessutom pratade vi med några av Samhalls medarbetare som jobbade på konferensen. Det här programmet har spelats in och producerats av vår nye radiomedarbetare Henke. God lyssning!

 • Varför finns vi till?

  Varför finns vi till?

  04/05/2018 Duration: 24min

  Vi besöker Samhalls årsstämma och får höra Sveriges arbetsmarknadsminister Ylva Johansson diskutera med Samhalls grundare Gerhard Larsson och vår vd Monica Lingegård om varför Samhall finns och hur det har förändrats över tid. Trevlig lyssning!

 • Funkisfestivalen 2018

  Funkisfestivalen 2018

  26/04/2018 Duration: 08min

  Vi besöker Funkisfestivalen, melodifestivalen för personer med funktionsnedsättning på Cirkus i Stockholm.

 • Digitalisering och opera

  Digitalisering och opera

  20/04/2018 Duration: 13min

  Monica Lingegård berättar om digitalisering och om hur det var att vara internetpionjär på 90-talet. Elisabeth imponerar med sina kunskaper om opera och Henke intervjuar Eva på mat.se som koordinerar driften och ser till att allt flyter på. Vi önskar er en härlig helg!

 • Vi firar ny Svanenmärkning

  Vi firar ny Svanenmärkning

  13/04/2018 Duration: 12min

  Vi firar med tårta att Samhall har fått en uppdaterad Svanenmärkning och alltså uppfyller de nya hårda kraven för certifieringen. Monica är i på en turné i Norrland och är både imponerad och stolt! Trevlig helg!

 • Snacka snyggt med Elaine Eksvärd

  Snacka snyggt med Elaine Eksvärd

  06/04/2018 Duration: 20min

  Vi träffar retorikexperten Elaine Eksvärd som berättar om hur man kan hantera krångliga situationer med kollegor. Samhalls nya IT-direktör Pär Rasmusson berättar vad digitalisering innebär och hur han sover på nätterna. Henke åker till Västberga och pratar med Maria inför hennes arbetsintervju och Monica är nöjd med det nya öppna kontorslandskapet. Trevlig lyssning (och helg) önskar Radio Samhall!

 • Bakom kulisserna på Mat.se

  Bakom kulisserna på Mat.se

  29/03/2018 Duration: 17min

  Hur går det till bakom kulisserna på Mat.se? Vår nya reporter Henke intervjuar driftledaren Robban för att ta reda på hur maten levereras till din dörr. Patrik Karlsson på Ingram Micro har fått ett prestigefyllt pris och Peter Sohlman filosoferar kring att söka nytt jobb utanför Samhall. Glad påsk! PS. Påsken är vår största godishögtid, men visste du att Samhall tillsammans med Postnord i Helsingborg plockar ihop hela 300 000 påskägg och ger alltså påskharen en hel del hjälp på vägen.

 • Positiv galenskap med mr Tourettes och musik av Joel Karlsson

  Positiv galenskap med mr Tourettes och musik av Joel Karlsson

  23/03/2018 Duration: 15min

  I veckans avsnitt får vi höra ljuv musik av medarbetaren Joel Karlsson. Dessutom träffar vi Pelle Sandstrack, eller mr Tourettes som han kallar sig, som berättar varför vi inte ska försöka vara som alla andra. Dessutom får Monica en bra idé från driftledaren Jessica. Har du en fråga eller en bra idé som du vill dela? Maila radio@samhall.se! Trevlig helg!

 • Att komma överens!

  Att komma överens!

  17/03/2018 Duration: 12min

  Vi sänder från Arlanda! Ekonomidoktor Lars-Johan Åge berättar sina tre bästa tips på hur du förhandlar och kommer överens så att båda parter blir nöjda och glada. Dessutom träffar vi Karin Wahlén som är "kulturcoach" åt Östersunds Fotbollsklubb. Genom att dansa och spela teater har hon lyckats ta laget från division 2 till att vinna mot Arsenal. Dessutom berättar Samhalls Sales Intelligence Manager Victor Riddez vad digitalisering är för något och vad det innebär för Samhall. Trevlig lyssning!

 • Avsnitt 50 om utmärkelser och priser med Victor Persson och Masomeh

  Avsnitt 50 om utmärkelser och priser med Victor Persson och Masomeh

  09/03/2018 Duration: 19min

  Om utmärkelser och priser med Victor Persson och Masomeh by Ett radioprogram av och för Samhalls medarbetare

 • Avsnitt 49 med tips på presentationsteknik

  Avsnitt 49 med tips på presentationsteknik

  02/03/2018 Duration: 14min

  I veckans avsnitt ringer vi Monica Lingegård som sitter i bilen på väg till fjällen. I veckan har hon varit i arbetsmarknadsutskottet och pratat om Samhall. Hon understryker vikten av dialogen med omvärlden och våra politiker och uppmanar till mer dialog om och inom Samhall! Dessutom ger Samhallskolan en turbokurs i presentationsteknik med några tips för hur man presenterar sig på jobbet eller till exempel på en arbetsintervju. Trevlig lyssning!

 • Avsnitt 48 om mitt nästa jobb med Tony, Peter och Jeanette

  Avsnitt 48 om mitt nästa jobb med Tony, Peter och Jeanette

  23/02/2018 Duration: 19min

  Monica har varit på Arlanda och är förtjust över hur rent det är sedan Samhall har tagit över Terminal 5. Jeanette berättar hur man blir av med scenskräck. Tony har skaffat ett nytt jobb utanför Samhall och stormtrivs. Peter berättar vad AMT är för något. Trevlig helg önskar Radio Samhall!

 • Avsnitt 47 om digitalisering, Gerhard Larsson och äventyraren Aron Anderson

  Avsnitt 47 om digitalisering, Gerhard Larsson och äventyraren Aron Anderson

  16/02/2018 Duration: 16min

  I veckans avsnitt pratar vi om digitalisering med vår vd Monica Lingegård. Vi träffar Gerhard Larsson som bland mycket annat var med och startade Samhall med anställningsnummer 1. Dessutom träffar vi inspiratören och äventyraren Aron Anderson och får höra musik av den nu pensionerade medarbetaren Jörgen Sangsta. Trevlig lyssning önskar Radio Samhall!

 • Avsnitt 46 på Rekryteringsgalan i Malmö

  Avsnitt 46 på Rekryteringsgalan i Malmö

  09/02/2018 Duration: 12min

  I veckans avsnitt besöker vi Malmö och går på Rekryteringsgalan och firar samarbetet med andra företag som lett till att så många Samhall-medarbetare har fått nya jobb utanför Samhall. Självklart pratar vi även med vår vd Monica Lingegård. Jeanette har gjort sitt första radioreportage och intervjuat sin chef Hanna om Utvecklingshjulet. Trevlig helg önskar Radio Samhall!

 • Avsnitt 45 Monica träffar LO och invigning på Arlanda

  Avsnitt 45 Monica träffar LO och invigning på Arlanda

  02/02/2018 Duration: 20min

  Radio Samhall har fått en ny programledare – Jeanette! Vår vd Monica Lingegård har varit i LO-borgen och träffat fackföreningarnas företrädare. Dessutom är vi på Arlanda där naturfotografen och Samhallmedarbetaren Lillemor får äran att klippa bandet för att inviga samarbetet mellan Samhall och Swedavia. Trevlig helg!

 • Avsnitt 44 Samhall-konstnären Thomas gör TV-debut

  Avsnitt 44 Samhall-konstnären Thomas gör TV-debut

  26/01/2018 Duration: 14min

  I veckans avsnitt får vi höra ett inslag från medarbetaren och konstnären Thomas gästspel i TV-programmet "Lerins lärlingar". Vår vd Monica Lingegård talar om vikten av god sömn, om mötet med närings- och innovationsminister Mikael Damberg om #metoo och om att vi på Samhall ska bli ännu bättre på att matcha rätt person till rätt plats. Trevlig helg önskar Elisabeth och Joakim!

 • Avsnitt 43 på spåret med Judo-mästaren Camilla

  Avsnitt 43 på spåret med Judo-mästaren Camilla

  11/01/2018 Duration: 11min

  I veckans avsnitt spelar vi in på ett X2000 mellan Stockholm och Göteborg. På västkusten möter vi judo-mästaren Camilla som har lämnat Samhall för ett jobb på Burger King. På östkusten möter vi vår vd Monica Lingegård i korridoren på huvudkontoret. Trevlig lyssning!

 • Avsnitt 42 om att söka jobb utanför Samhall

  Avsnitt 42 om att söka jobb utanför Samhall

  05/01/2018 Duration: 15min

  I veckans avsnitt är Elisabeth stand-in för Franco som har börjat på ett nytt jobb utanför Samhall. Vi intervjuar Francos chef Charlotte Edman om hur det är att vara områdeschef och Samhall-skolan ger tips för jobbintervjun. Dessutom ringer vi till vår vd Monica Lingegård som har en mycket glädjande nyhet!

 • Avsnitt 41 - Årets (och Francos) sista avsnitt

  Avsnitt 41 - Årets (och Francos) sista avsnitt

  25/12/2017 Duration: 25min

  Det är sista avsnittet för 2017, men även Francos sista avsnitt. Monica Lingegård sammanfattar året för Samhall och Franco sammanfattar sina nästan tio år på Samhall. Nu ska han göra praktik på ett annat företag som förhoppningsvis leder till en anställning. Vi på Radio Samhall tackar för ett roligt och innehållsrikt år och önsker alla Samhalls medarbetare ett riktigt gott nytt år!

 • Avsnitt 40 – Monica har haft en tuff vecka och turbokurs om skyddsutrustning

  Avsnitt 40 – Monica har haft en tuff vecka och turbokurs om skyddsutrustning

  15/12/2017 Duration: 12min

  Francos näst sista radioavsnitt innan övergången till ett nytt jobb utanför Samhall. Vi ringer till vår vd Monica Lingegård som har haft en besvärlig vecka och får en turbokurs från Samhallskolan om skyddsutrustning.

page 1 from 4