Jag Är En Kobra, Du Är En Kobra

Informações:

Synopsis

Sveriges troligtvis minst kärnfulla poddradio. En högoktanig färd genom nonsens, faktafel och halsbrytande antaganden.

Episodes

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 72 - Bossface

  Jag är en kobra, Du är en kobra 72 - Bossface

  04/12/2013

  Inledningsvis blir det lite svammel om småprat som lugnar Simon, och piercingar som attraherar Simon. Sedan blir det tips om hur man stiger i karriären och hur man får råd med julklappshandeln. Avslutningsvis beklagar vi oss över hur fort tiden går, och säger förmodligen en del saker som vi sa i avsnitten innan jul förra året. Detta är JekDek 72.

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 71 - Skithäftig för att man fryser om fingrarna

  Jag är en kobra, Du är en kobra 71 - Skithäftig för att man fryser om fingrarna

  27/11/2013

  Veckans avsnitt är högst image-medvetet. Inledningsvis handlar det om tortyr, läkarbesök och husdjursuppfostran - samtliga binds samman av Simons rädsla. Vi pratar om glasögonsorter och sätt att klä sig, samt avslutningsvis om moderna citat och vem som sparar dem. Detta är således JekDek 71!

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 70 - Nu när alla är gay

  Jag är en kobra, Du är en kobra 70 - Nu när alla är gay

  20/11/2013

  I veckans avsnitt, däremot, blir det lite sexigt. Först ut: Ace Ventura-sex bland djur är riskabelt - vi förklarar riskerna. Bantningspiller hotar att sätta tvättbräda på de ogudaktiga, och Tim har ett och annat att säga om den saken. Nu när alla är gay erbjuder vi en lösning som möjliggör den fortsatta förekomsten av barn. Detta - och lönlösheten att ge Simon läppstift - i JekDek 70!

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 69 - Skicket vi lämnar dig i rår vi inte för

  Jag är en kobra, Du är en kobra 69 - Skicket vi lämnar dig i rår vi inte för

  13/11/2013

  Det ligger i de stora tänkarnas händer att lista ut hur människor ska kunna uppnå ett perfekt känsloliv. Därför har JekDek denna veckan kopplats in på fallet. Det erotiskt laddade räkneverket till trots handlar JekDek 69 enbart om handhållning, stearinljus och klämtande klockor. Och livsfarliga plastikkirurgiska ingrepp. <3 <3 <3

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 68 - Oleg

  Jag är en kobra, Du är en kobra 68 - Oleg

  06/11/2013

  I veckans avsnitt pratar vi om buset om man inte har godiset. Vi utforskar konsekvenser av - och förutsättningar för - att Tim blir oskyldigt anklagad för mord och att Simon rycker in som advokat. Vi pratar om ålderns höst och dess aktiviteter, samt om djungel-terraforming av Sverige för att hitta ett bra svenskt ord för "machete". JekDek 68!

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 67 - Ulvekarl

  Jag är en kobra, Du är en kobra 67 - Ulvekarl

  31/10/2013

  Halloween! Aaaah! Spindlar i håret! Kalabalik och musik! JekDek 67!

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 66 - Metod för minskning av välbefinnande

  Jag är en kobra, Du är en kobra 66 - Metod för minskning av välbefinnande

  23/10/2013

  JekDek är denna veckan späckat med späckhuggare, toalettenheter, praktiska body mods och lite Halloweensnack inför nästa veckas (förhoppningsvis) Halloween-tematiska avsnitt. Sedan kan vi med glädje avslöja att vi har löst sexism-frågan - detta med föremål man förmodligen har liggande hemma i hushållet. Revolution, i vanlig ordning, i JekDek 66!

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 65 - Var petig med vilken prinsessa du kramar

  Jag är en kobra, Du är en kobra 65 - Var petig med vilken prinsessa du kramar

  09/10/2013

  I veckans avsnitt pratar vi om blomsterdiskriminering och växt- istis... växistisk... Växtism. Om fotomedverkan i glansiga, tjocka kataloger. Om tillträdesålder för pedofiler, och om teknologiskt avancerade dagen efter/p-piller. JekDek 65!

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 64 - Det här vet ju vem som helst

  Jag är en kobra, Du är en kobra 64 - Det här vet ju vem som helst

  25/09/2013

  Fusk med flaskpost, snygga öppna herrskor, frukters resa mot förtäring och lyckotal är i korthet vad veckans avsnitt handlar om. Den här beskrivningen är koncis och saklig, i rak motsats till vårt program. JekDek 64!

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 63 - Jag vill eventuellt göra allt med dig

  Jag är en kobra, Du är en kobra 63 - Jag vill eventuellt göra allt med dig

  18/09/2013

  Vi har alla olika anledningar till att klä på oss när vi går ut. Detta faktum belyses tafatt av Simon i veckans avsnitt, medan Tim försöker begripa vad han menar. Vi utreder var gränserna går för fysisk och känslomässig närhet, och hittar igen det mest effektiva aprilskämtet om man vill skapa kaos och förstörelse. Avslutningsvis erkänner Simon att han är åldersvilse, och att han inte längre kan placera andra män över eller under honom. Åldersmässigt alltså. Ahem. JekDek 63!

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 62 - Berätta något jättebra om mig

  Jag är en kobra, Du är en kobra 62 - Berätta något jättebra om mig

  13/09/2013

  I veckans avsnitt pratar vi om huruvida en MANLY MAN egentligen ÄR en skitstövel. Vi prickar in när det egentligen är man fyller året man plötsligt har fyllt, hittar ett användningsområde för Simons vilja att pladdra en massa, samt undersöker vilken som är den mest estetiskt tilltalande formen av självmord. Detta, och förmodligen en del grejer jag glömt att nämna, i JekDek 62!

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 61 - Glöm inte att korsfästa oss på Facebook

  Jag är en kobra, Du är en kobra 61 - Glöm inte att korsfästa oss på Facebook

  04/09/2013

  I veckans kontroversiella avsnitt pratar vi om huruvida lersex är sexigt, det blir fortsättning på förra avsnittets diskussion om utbytta djurattribut, och Simon försöker - trots Tims sabotage - att skriva feministiskt tantsnusk. Avslutningsvis trampar vi av en olyckshändelse i vår största religiösa rabatt hittills. Detta är JekDek 61! Förlåt.

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 60 - Någon typ av väder överallt

  Jag är en kobra, Du är en kobra 60 - Någon typ av väder överallt

  21/08/2013

  Det kan väl inte vara så himla svårt att förutspå vädret? Simon demonstrerar hur lekande lätt det är att vara meteorolog. Vi drar vårt strå till stacken gällande barnuppfostran - hur sådan bör gå till och innefatta. Simon har en ny affärsidé som i vanlig ordning innebär närmast omöjliga genetiska och kirurgiska ingrepp, och avslutningsvis förklarar vi varför polisbrutalitet finns. Och liksom... vad det är. JekDek 60!

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 59 - Big Deal

  Jag är en kobra, Du är en kobra 59 - Big Deal

  14/08/2013

  Säger det något om vår ålder att vi knappt känner igen några band på årets Malmöfestival? Förmodligen inte, men vi oroar oss lite i alla fall och kommer fram till att det kunde varit värre. Eller bättre. Det är svårt att avgöra. Gruvarbetare letar efter något - vi utreder vad. Om man någonsin skulle bli bjuden på rrrriktigt fin fest, vad pratar man egentligen om? Det slår mig nu att detta avsnitt handlar om förberedelser inför vuxenlivet, och det var naturligtvis helt oavsiktligt. JekDek 59!

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 58 - Une surprise terrible

  Jag är en kobra, Du är en kobra 58 - Une surprise terrible

  07/08/2013

  Dans l'épisode de cette semaine: Simon avundas Tims kompiskrets i fråga om Las Vegas-besök och strippklubbsexponering. Vi funderar över hur ens sexualitet hanterar olika fiktiva existenser, exempelvis tecknade fabeldjur eller förvandling från en art till en annan. Vi återkommer även till frågan hur man blir rik - nu med tidsfrist och extra liten moralisk kompass! C'est JekDek 58!

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 57 - Tämligen spretigt och extra skönt

  Jag är en kobra, Du är en kobra 57 - Tämligen spretigt och extra skönt

  01/08/2013

  Åååh, ååh, ååh! Sexljud från ovan! Detta sätter sexig betoning på veckans avsnitt, i vilket Simon försöker lista ut hur man kontrings-impar på sina sommarnattsälskande grannar. Det pratas även om hur skurkar måste försäkra sig om att deras planer inte överlappar varandra, och att hjälten faktiskt har en hygglig chans att medverka. Detta är JekDek 57!

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 56 - Heroin och kalaspuffar

  Jag är en kobra, Du är en kobra 56 - Heroin och kalaspuffar

  24/07/2013

  Mat mat mat mat, värme värme värme värme. Dessa åtta nyckelord verkar egenhändigt (som ensemble) prägla veckans avsnitt om det inte vore för noir-twisten i andra halvan. Vi pratar om nån sorts story-baserad matfranchising efter Marvel/Avengers-mall, och om femme fatales som omber en göra otänkbara saker. Svamlet är synnerligen spretigt i veckans avsnitt, och det finns en risk att vi lider av värmeslag. JekDek 56, hur som helst!

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 55 - Tuschpenna som funkar i cyberrymden

  Jag är en kobra, Du är en kobra 55 - Tuschpenna som funkar i cyberrymden

  17/07/2013

  I veckans avsnitt är vi till en början en smula sobra och pratar om "kändisdödsfall", som reflektion över Giant Bomb/före detta Gamespots Ryan Davis bortgång. Sedan spiller vi dock ingen tid på sentimentalitet, utan kastar oss över det faktum att Simon inte litar på apor, och spekulerar kring tiden innan tops. Detta är JekDek 55!

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 54 - Du gör som du vill och hör sen

  Jag är en kobra, Du är en kobra 54 - Du gör som du vill och hör sen

  08/07/2013

  Denna veckan attackerar vi enbart seriösa ämnen. Arvet vi som personer lämnar efter oss, mänsklighetens lycka och olycka, manliga nunnor, alldeles för avancerade saker, samt könsbyte -- till björn. Vi hanterar dessa ämnen med stor respekt, och vi skrattar knappt alls. JekDek 54.

 • Jag är en kobra, Du är en kobra 53 - Gojs i ett skeletthål

  Jag är en kobra, Du är en kobra 53 - Gojs i ett skeletthål

  26/06/2013

  JekDek är äntligen tillbaka! Äntligen säger vi naturligtvis för att vi har saknat ER. I veckans avsnitt pratar vi om, och runt, toalettpapperskvalitet, grottmänniskor i knytnävsslagsmål och testikelventilering. Vi reflekterar över hur lång tid som gått, och på vilka sätt vi är nya - och nyklippta - människor, med större livserfarenhet. Simon har åkt tåg. Bara en sån sak.

page 1 from 4