Akademikernes Karrierepodcast

Informações:

Synopsis

Akademikernes KarrierePodcast er et podcast til medlemmer af Akademikernes A-kasse. Her finder du tips og tricks og inspirerende vejledning til, hvordan du finder dit drømmejob.

Episodes

 • Spot karrieremulighederne i små og mellemstore virksomheder

  Spot karrieremulighederne i små og mellemstore virksomheder

  22/03/2018 Duration: 14min

  Som akademiker er det måske ikke det mest nærliggende at søge mod private virksomheder med fokus på drift og produktion. Men akademikere kan her ofte få et stort spillerum i virksomhedens daglige liv og en strategisk rolle i virksomheden på langt sigt. Hør om de gode erfaringer og de udfordringer, man som akademiker møder i en produktionsvirksomhed.

 • Styr udenom de klassiske fejl i ansøgningen og til samtalen

  Styr udenom de klassiske fejl i ansøgningen og til samtalen

  19/10/2016 Duration: 19min

  Du har måske oplevet at skrive en god ansøgning, men bliver alligevel ikke kaldt til samtale? Eller måske har du prøvet at være til en jobsamtale, som i dine øjne gik fremragende, men uden at valget i sidste ende faldt på dig? I denne udgave får du gode råd og tips til, hvordan du skriver den stærke ansøgning og vælter kegler ved jobsamtalen.

 • Hvad kræver det at blive iværksætter?

  Hvad kræver det at blive iværksætter?

  21/09/2016 Duration: 17min

  Skal man vælge den sikre vej som lønmodtager?. Eller skal man forfølge drømmen om at realisere sin egen ide og starte som iværksætter, hvor fast indtægt dog ofte langt fra er sikkert? I denne udgave af Akademikernes KarrierePodcast kan du få råd og tips til, hvordan du bedst får søsat dine iværksætterdrømme.

 • Start jobsøgningen allerede under specialet

  Start jobsøgningen allerede under specialet

  21/04/2016 Duration: 15min

  Selvom du har hovedet dybt begravet i bøgerne og deadline for specialet er lige om hjørnet, så kan du med fordel begynde jobsøgningen allerede her og hurtigt komme foran i jobkøen. I denne udgave af podcasten får du råd og tips til, hvordan du kan gøre ledigheden efter færdiggjort uddannelse endnu kortere.

 • Få struktur på din dag

  Få struktur på din dag

  29/03/2016 Duration: 15min

  Som jobsøgende føles dagen ofte flydende og uden faste holdepunkter, og det kan derfor være fristende at lave overspringshandlinger. Hvordan skaber man struktur på sin dag, så man undgår at tabe motivationen i processen frem mod jobbet?

 • Er du villig til at søge job i andre brancher?

  Er du villig til at søge job i andre brancher?

  02/12/2015 Duration: 15min

  Måske ligger drømmejobbet ikke altid hos de højtprofilerede, store virksomheder. Måske kan en mindre virksomhed, som ikke før har haft akademikere ansat være vejen frem. Her får du medindflydelse fra dag et og kan bruge din uddannelse i bredden. I denne episode spørger vi dig om hvor faglig mobil, du egentlig er.

 • Brug personlighedstesten til din egen fordel

  Brug personlighedstesten til din egen fordel

  02/11/2015 Duration: 16min

  Personlighedstests bliver mere og mere udbredt i forbindelse med ansættelse og rekrutering. Mange frygter personlighedstest, men det er der ikke nogen grund til. I denne episode af KarrierePodcasten kan du høre om, hvordan du bruger personlighedstesten til din egen fordel.

 • Hvor mobil er du?

  Hvor mobil er du?

  05/10/2015 Duration: 15min

  Hvor langt er du villig til at flytte efter et job? Ligger dit drømmejob måske i provinsen? Denne episode handler om geografisk mobilitet. Om hvornår det kan være en mulighed at rykke teltpælene op og flytte væk for storbyen, hvor mange akademikerjob ligger ubesatte.

 • Bliv bedre til jobsamtalen

  Bliv bedre til jobsamtalen

  07/09/2015 Duration: 17min

  Jobsamtalen er for mange mennesker en meget nervepirrende disciplin. I denne episode giver Maria Nyholm, HR senior-konsulent i Nykredit, og Karen Lundby Nordenbo, chefkonsulent i Akademikernes A-kasse, råd og tips til, hvordan du kan forberede dig og blive bedre til at gå til jobsamtale, og forhåbentlig skaffe dig dit drømmejob.

 • Styrk din LinkedIn-profil

  Styrk din LinkedIn-profil

  12/08/2015 Duration: 16min

  I denne episode kan du høre den erfarne karriererådgiver Morten Esmann give tips til, hvordan du kan skærpe din LinkedIn-profil og derigennem tiltrække potentielle arbejdsgivere.

 • Kom foran i jobkøen

  Kom foran i jobkøen

  03/06/2015 Duration: 14min

  Vi er taget ud for at tale med Danny Bukh Almstrup, der er seniorkonsulent i Mercuri Urval, for at finde ud af, hvad man som nyuddannet akademiker bør gøre i jagten på drømmejobbet.