Godpod

Informações:

Synopsis

Samtalen du inte visste att du älskade.I GodPod träffar du inspirerande personer och får höra om deras kärnfrågor och driv i livet. Du får tips på hur du kan engagera dig i vardagen och samtidigt gå ner på djupet när det kommer till engagemang: Vad är engagemang och varför är det viktigt?

Episodes

 • GodPod - 08. Allt du behöver veta om socialt entreprenörskap.

  GodPod - 08. Allt du behöver veta om socialt entreprenörskap.

  28/10/2015 Duration: 20min

  Hör du oftare om fenomenet socialt entreprenörskap men inte vet exakt vad det faktiskt innebär. Då är detta avsnittet perfekt för dig för under 20 minuter reder vi ut allt som har med socialt entreprenörskap att göra. Vi träffar Erika från Mötesplats Social Innovation som verkligen kan allt om ämnet. Dessutom så tar vi oss bort från vårt kontor till The Castle som ligger i Gamla Stan i Stockholm där flera sociala entreprenörer hyr kontorsplats. En väldigt härligt miljö med andra ord.

 • GodPod - 07. Ju coolare mål desto coolare resa.

  GodPod - 07. Ju coolare mål desto coolare resa.

  17/09/2015 Duration: 20min

  När Aron var 9 år opererades han för cancer och hamnade i rullstol. Sommaren 2013 blev han första person någonsin att bestiga Kebnekaise med just rullstol och sedan dess har han tagit sig an mängder med otänkbara utmaningar och är killen som gång på gång visar att “ingenting är omöjligt”

 • GodPod - 06. Entreprenörskap är vägen ur fattigdom.

  GodPod - 06. Entreprenörskap är vägen ur fattigdom.

  24/08/2015 Duration: 17min

  Det finns flera sätt att bekämpa fattigdomen i världen och ett av dom är att utbilda och hjälpa kvinnor i utvecklingsländer att starta eget företag. Vi träffar Charlotte Bohman som är Generalsekreterare för organisationen HandInHand som gör just det, utbildar och hjälper kvinnor till att starta eget. Och det går riktigt bra!

 • GodPod - 05. Därför ska du inte slå ihjäl getingar i sommar.

  GodPod - 05. Därför ska du inte slå ihjäl getingar i sommar.

  03/07/2015 Duration: 20min

  Vi träffar grundaren till BeeUrban, Josefina Oddsberg. Josefina kan ALLT om bin, getingar och humlor. Visste du att du tex kan mata en humla i handen med honung och vatten? Du kommer se på dessa insekter på ett helt annat sätt efter att ha lyssnat på Josefina, vi lovar. Enjoy! Vi bjuder även Josefina på Goda Bubblor.

 • GodPod - 04. Per Grankvist

  GodPod - 04. Per Grankvist

  30/04/2015 Duration: 19min

  Per Grankvist är samtidsanalytiker. Han har särskilt intresserat sig för två av tidens stora frågor: hållbarhet samt hur och varför personligt engagemang uppstår. Han är fristående kolumnist på ledarsidorna i Sydsvenskan och HD samt författare till de kritikerrosade böckerna: ”CSR i praktiken – hur företag tjänar pengar på hållbarhet” och ”Engagemang – Batman, Putnam och jag”. Han är även ordförande i Fairtrade Sverige.

 • GodPod - 03. Stefan Krook

  GodPod - 03. Stefan Krook

  15/04/2015 Duration: 19min

  Stefan är entreprenör och har startat flera företag. Det första var Glocalnet som han framgångsrikt sålde efter ett par år. Efter ha sålt Glocalnet funderade Stefan väldigt mycket på vad som var meningen med företag och kom fram till att företag enbart ska finnas till för att göra gott. Tanken slog honom att han kunde starta ett företag som gav bort vinsten till välgörenhet och vips så föddes GodEl! I början så trodde folk omkring honom att han blivit galen men 10 år och ca 100 000 nöjda kunder senare, så visar det sig att han trots allt inte var så knäpp. Här delar Stefan med sig av sina tankar.

 • GodPod - 02. Golnaz Hashemzadeh Bonde

  GodPod - 02. Golnaz Hashemzadeh Bonde

  15/04/2015 Duration: 20min

  Golnaz flydde tillsammans med sin familj från Iran 1983 till Sverige. Hon utbildade sig på Handelshögskolan i Stockholm och arbetade sedan som journalist på bland annat Dagens Industri. Hon har grundat Inkludera Invest som är ett nätverk för sociala entreprenörer och har även gett ut boken ”Hon är inte jag”. Hon är dessutom är en flitig debattör i Dagens Nyheter där hon pratar mycket om mångfald och rasism.

 • GodPod - 01. Anna Ryott

  GodPod - 01. Anna Ryott

  15/04/2015 Duration: 19min

  Anna började som konsult på McKinsey, för att fortsätta som vd på reklambyrån Storåkers McCann följt av generalsekreterare på SOS Barnbyar. Idag är hon vd för Swedfund. Hon har även skrivit boken ”Affärsaktivisten”. Det unika med Anna är att hon har gjort en enastående karriär både i privata sektorn och ideella sektorn. Det är med en stor ära vi välkomnar Anna och får ta del av hennes tankar och visioner i GodPods första avsnitt.