Kjellson & Wik Frågar

Informações:

Synopsis

Kjellson & Wik frågar - ett personligt samtalskoncept kring frågor som rör den filmiska processen.

Episodes

 • #7 Kjellson Wik

  #7 Kjellson & Wik

  25/10/2017 Duration: 42min

  Nu har det gått två år sedan regissör Katja Wik och producent Marie Kjellson startade filmproduktionsbolaget Kjellson & Wik. Under dessa år har de tillsammans renoverat en kontorslokal, föreläst om samhällsstrukturer, producerat en poddcast, givit ut boken En handbok i Offerrollsretorik, filmat långfilmen Exfrun och den nordiska samproduktionen Kommittén. Jag, producent Sofia Aspeheim önskar fråga dem om höjdpunkterna och lärdomarna från dessa år som bolagsägare och filmskapare. Blev det som det var tänkt och står de fast vid den avsiktsförklaring som gjorts inför varandra?

 • #6 Ögat Film

  #6 Ögat Film

  21/12/2015 Duration: 01h05min

  Efter inspelning kommer postproduktion. Kjellson & Wik frågar bjuder in filmkollektivet Ögat Film, bestående av filmskaparna Ylva Olaison, Jonathan Silén och Anton Källrot. Samtalet kommer handla om vägen till att färdigställa en långfilm med minimala resurser. Vilka krav ställer vi på filmen i slutskedet och till vilket pris? Detta med utgångspunkt i kollektivets långfilm Det moderna projektet (2015).

 • #5 Hanna Lejonqvist

  #5 Hanna Lejonqvist

  30/11/2015 Duration: 50min

  Kjellson & Wik frågar bjuder in Hanna Lejonqvist, flerfaldigt Guldbaggebelönad klippare och dramaturg. Samtalet kommer att handla om klipprocessen och hur man där bygger upp filmens dramaturgi, samt fördelar och nackdelar att som regissör klippa sin egen film vs att jobba tillsammans med en klippare.

 • #4 Jessica Ask

  #4 Jessica Ask

  22/10/2015 Duration: 49min

  Kjellson & Wik frågar bjuder in Jessica Ask som har gått från att arbeta som filmkonsulent på Film Väst till utvecklingschef hos Anagram Väst där hon utvecklar manus som producent. Samtalet utgår från två perspektiv, att vara den som ansöker om filmfinansiering och att vara den som tar besluten. Vi kommer i detta samtal få ta del av hennes erfarenheter från att vara konsulent, hur det är att vara gift med Film i västs VD och hennes nya arbete på Anagram.

 • #3 Sanna Lenken Annika Rogell

  #3 Sanna Lenken & Annika Rogell

  10/07/2015 Duration: 54min

  Kjellson & Wik frågar bjuder in duon Annika Rogell (producent) och Sanna Lenken (regissör). Annika driver produktionsbolaget Tangy som producerade Sannas debutfilm Min lilla syster (2015). Likheterna känns som många med producent Marie Kjellson och regissör Katja Wik och därför frågar vi dem om deras roller och samarbete som regissör och producent, långfilmsdebuten och att driva ett produktionsbolag.

 • #2 Åsa Nilsonne

  #2 Åsa Nilsonne

  18/05/2015 Duration: 55min

  Kjellson & Wik frågars andra gäst Åsa Nilsonne är psykiater, professor i medicinsk psykologi och författare. Åsas sommarprat från 2008 om att styra hjärnan aktivt inspirerade Katja Wik (regissör) att bjuda in henne för att samtala om att bryta mönster, det egna ansvaret, självförverkligande och rollen som regissör. Ämnen som tas upp i Katjas bok En Handbok i Offerrollsretorik.

 • #1 Johan Carlsson

  #1 Johan Carlsson

  21/04/2015 Duration: 30min

  Först ut är produktionsledare och linjeproducent Johan Carlsson som sedan 1990 har arbetat på Studio24 med Roy Andersson. Johan har en lång erfarenhet av studioinspelningens för- och nackdelar. Marie Kjellson (producent) och Katja Wik (regissör) står inför ett val i samband med inspelningen av långfilmen "Exfrun". Vad ger bäst förutsättningar för projektet - att spela in i studio eller på location? Samtalet spelades in i Göteborg den 11 december 2014 i samarbete med Film i Väst. Värdar för samtalet är producent Marie Kjellson och regissör Katja Wik.