Osynlighetspodden

Informações:

Synopsis

Det här är podden för alla som har något som skaver och gör ont på insidan, men som inte nödvändigtvis syns utanpå. För alla deras syskon, kompisar, pappor, mammor, kollegor. För alla som någon gång känt att de inte syns men finns ändå. Osynlighetspodden är en del av stiftelsen Min Stora Dags specialprojekt för barn och unga med neuropsykiatriska diagnoser som till exempel ADHD och autism och/eller psykisk ohälsa. Projektet finansieras med stöd från Svenska Postkodlotteriet. Programledare är Min Stora Dags generalsekreterare Hélène Benno.

Episodes

 • 11. Äventyrarna Robin och Oskar: ”är vi olika har vi större chans”

  11. Äventyrarna Robin och Oskar: ”är vi olika har vi större chans”

  12/07/2018 Duration: 28min

  Äventyrarna Robin Trygg och Oskar Kihlborg pratar i senaste avsnittet av Osynlighetspodden om att finna motivation, utmana sig själv och att vara öppen med hur man mår. Hélène Benno intervjuar.Min Stora Dag vill öka kunskapen om barn och unga med psykisk ohälsa samt barn och unga med NPF-diagnoser, som t ex ADHD och autism/Asperger. Osynlighet i poddens namn syftar just på detta, att det handlar om diagnoser som ofta inte syns på utsidan, vilket gör att de ofta möts med större oförståelse, okunskap och fler fördomar än ”synliga” diagnoser. Detta vill Min Stora Dag vara med och förändra!   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 12. Osynlighetspodden: SOMMARSPECIAL

  12. Osynlighetspodden: SOMMARSPECIAL

  12/07/2018 Duration: 01h16min

  En längre sommarspecial där vi får lyssna till Viktor Frisk, Rebecca Anserud, Beppe Singer, Georgios Karpathakis, Olof Wretling, Amy Deasismont och Hanna Danmo prata om sina personliga upplevelser av sina diagnoser och/eller psykisk ohälsa och hur de hanterar livet. Hélène Benno intervjuar. Min Stora Dag vill öka kunskapen om barn och unga med psykisk ohälsa samt barn och unga med NPF-diagnoser, som t ex ADHD och autism/Asperger. Osynlighet i poddens namn syftar just på detta, att det handlar om diagnoser som ofta inte syns på utsidan, vilket gör att de ofta möts med större oförståelse, okunskap och fler fördomar än ”synliga” diagnoser. Detta vill Min Stora Dag vara med och förändra!   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 10. Ångestpodden: Vi måste prata om ångest

  10. Ångestpodden: "Vi måste prata om ångest"

  29/05/2018 Duration: 29min

  Osynlighetspodden pratar psykisk ohälsa och ensamhet bland unga. Gäster är Ida och Sofie från prisbelönta Ångestpodden som pratar psykisk ohälsa, ångest, ensamhet och hur sociala medier kan påverka allt detta. Min Stora Dags generalsekreterare Hélène Benno intervjuar.Min Stora Dag vill öka kunskapen om barn och unga med psykisk ohälsa samt barn och unga med NPF-diagnoser, som t ex ADHD och autism/Asperger. Osynlighet i poddens namn syftar just på detta, att det handlar om diagnoser som ofta inte syns på utsidan, vilket gör att de ofta möts med större oförståelse, okunskap och fler fördomar än ”synliga” diagnoser. Detta vill Min Stora Dag vara med och förändra!   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 9. Beppe: Man skuldbelägger sig själv

  9. Beppe: "Man skuldbelägger sig själv"

  25/04/2018 Duration: 31min

  ”Man skuldbelägger sig själv” Programledaren, läraren och författaren Beppe Singer berättar om hur det känns innan man vet att man har en diagnos och hur svårt det kan vara när alla i sin omgivning säger – du gör fel. Min Stora Dags generalsekreterare Hélène Benno intervjuar.Min Stora Dag vill öka kunskapen om barn och unga med psykisk ohälsa samt barn och unga med NPF-diagnoser, som t ex ADHD och autism/Asperger. Osynlighet i poddens namn syftar just på detta, att det handlar om diagnoser som ofta inte syns på utsidan, vilket gör att de ofta möts med större oförståelse, okunskap och fler fördomar än ”synliga” diagnoser. Detta vill Min Stora Dag vara med och förändra!   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 8. Viktor: Livet fungerade inte

  8. Viktor: "Livet fungerade inte"

  05/04/2018 Duration: 28min

  ”Livet fungerade inte” Melloartisten och Let’s Dance-aktuella Viktor Frisk beskriver i Osynlighetspodden hur det funkar med relationer, vardagslivet och en hektisk karriär när man har ADHD. Min Stora Dags generalsekreterare Hélène Benno intervjuar. Min Stora Dag vill öka kunskapen om barn och unga med psykisk ohälsa samt barn och unga med NPF-diagnoser, som t ex ADHD och autism/Asperger. Osynlighet i poddens namn syftar just på detta, att det handlar om diagnoser som ofta inte syns på utsidan, vilket gör att de ofta möts med större oförståelse, okunskap och fler fördomar än ”synliga” diagnoser. Detta vill Min Stora Dag vara med och förändra!   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 7. Fredrik: Vi räknade med 30, det kom 300

  7. Fredrik: "Vi räknade med 30, det kom 300"

  21/03/2018 Duration: 31min

  I detta avsnitt får vi höra pappan till stålmannen, Fredrik Westin, berätta om sina upplevelser kring sonen Olles diagnoser och hur han valde att börja föreläsa på samma tema. Min Stora Dags generalsekreterare Hélène Benno intervjuar. Min Stora Dag vill öka kunskapen om barn och unga med psykisk ohälsa samt barn och unga med NPF-diagnoser, som t ex ADHD och autism/Asperger. Osynlighet i poddens namn syftar just på detta, att det handlar om diagnoser som ofta inte syns på utsidan, vilket gör att de ofta möts med större oförståelse, okunskap och fler fördomar än ”synliga” diagnoser. Detta vill Min Stora Dag vara med och förändra!   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 6. Amy: Jag blev väldigt rädd för känslorna

  6. Amy: "Jag blev väldigt rädd för känslorna"

  15/11/2017 Duration: 26min

  I sjätte avsnittet av Osynlighetspodden berättar artisten, skådespelaren och Min Stora Dag-ambassadören Amy Deasismont om sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa – och om vikten av kunskap och förebilder när allt känns som mörkast.Osynlighetspodden är en del av stiftelsen Min Stora Dags specialprojekt för barn och unga med neuropsykiatriska diagnoser – som till exempel ADHD och autism – och/eller psykisk ohälsa. Projektet finansieras med stöd från Svenska Postkodlotteriet. Programledare är Min Stora Dags generalsekreterare Hélène Benno.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 5. Olof: Jag är bra på att skoja om det som är svårt

  5. Olof: "Jag är bra på att skoja om det som är svårt"

  18/10/2017 Duration: 30min

  I femte avsnittet av Osynlighetspodden berättar komikern, dramatikern och skådespelaren Olof Wretling om ångest och att våga skämta om det som skaver, om diagnoser och stigman och hur det gick till när han erövrade språket. Olof är just nu aktuell med föreställningen "Diagnoserna i mitt liv".Osynlighetspodden är en del av Min Stora Dags särskilda satsning på barn och unga med neuropsykiatriska funktionsvariationer och/eller psykisk ohälsa, som finansieras av Svenska PostkodLotteriet. Programledare är Min Stora Dags generalsekreterare Hélène Benno.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 4. Rebecca: Jag har känt mig dum i huvudet

  4. Rebecca: "Jag har känt mig dum i huvudet"

  13/09/2017 Duration: 30min

  I fjärde avsnittet av Osynlighetspodden berättar föreläsaren, författaren och entreprenören Rebecca Anserud om sina diagnoser – ADHD och bipolär sjukdom – och om kampen för att minska stigmat mot psykisk ohälsa. Osynlighetspodden är en del av Min Stora Dags särskilda satsning på barn och unga med neuropsykiatriska funktionsvariationer och/eller psykisk ohälsa, som finansieras av Svenska PostkodLotteriet. Programledare är Min Stora Dags generalsekreterare Hélène Benno.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 3. Jiang: Utan stöd blir livet ett helvete

  3. Jiang: "Utan stöd blir livet ett helvete"

  16/08/2017 Duration: 24min

  ”Jag har blivit en bättre version av mig själv tack vare mina barn.” Jiang Millington är en av grundarna till föräldranätverket Barn i behov och själv mamma till barn med diagnoserna adhd och autism. I det tredje avsnittet av Osynlighetspodden berättar hon om kampen för att ge barnen rätt stöd, och om hur hon hämtat kraft i att försöka förbättra villkoren för andra i samma situation. Vi får även höra Osynlighetspoddens expert Steve Berggren berätta om vilka utmaningar npf-familjer ofta möter. Programledare är Min Stora Dags generalsekreterare Hélène Benno. Osynlighetspodden är en del av Min Stora Dags särskilda satsning på barn och unga med neuropsykiatriska funktionsvariationer och/eller psykisk ohälsa, som finansieras av Svenska PostkodLotteriet.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 2. Hanna: Skoltiden är jobbig att tänka på

  2. Hanna: "Skoltiden är jobbig att tänka på"

  14/06/2017 Duration: 25min

  "Jag var annorlunda, och då är det lätt att bli utanför." I andra avsnittet av Osynlighetspodden berättar Hanna Danmo från Autism- och Aspergerförbundet om en uppväxt präglad av utanförskap – och om vad vuxenvärlden kunnat göra för henne redan innan hon fick sina diagnoser. Ett viktigt avsnitt för dig som vill lära dig mer om hur det kan vara att leva med Asperger och OCD! I avsnittet får vi även möta Osynlighetspoddens egen expert Steve Berggren, som berättar om forskning kring flickor och kvinnor med NPF-diagnoser. Programledare är Min Stora Dags generalsekreterare Hélène Benno. Osynlighetspodden finansieras av Svenska Postkodlotteriet.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • 1. Jojje: Min hjärna ser lite annorlunda ut

  1. Jojje: "Min hjärna ser lite annorlunda ut"

  11/05/2017 Duration: 28min

  ”När man hela sin barndom känner att man är annorlunda men inte fattar varför så skapas det ett hål inom en.” I första avsnittet av Osynlighetspodden får vi träffa Georgios "Jojje" Karpathakis, grundare av Underbara ADHD. Vi pratar bland annat om hur Jojjes diagnos kan vara både en superkraft och något livshotande på samma gång – och om varför det dröjde så länge innan han fick sin diagnos. Osynlighetspodden är en del av Min Stora Dags specialprojekt för barn med neuropsykiatriska diagnoser och/eller psykisk ohälsa, som finansieras av Svenska Postkodlotteriet. Programledare är Min Stora Dags generalsekreterare Hélène Benno.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.