Ruslandseksperten

Informações:

Synopsis

Mette Bærbach Bas

Episodes

 • #22 Podcast: Flemming Rose: Putin før og nu

  #22 Podcast: Flemming Rose: Putin før og nu

  12/01/2015 Duration: 37min

  Som start på det nye år giver jeg dig en podcast med et overvejende politisk indhold: Flemming Rose, stor ruslandskender og udlandsredaktør på Jyllandsposten giver svar på alle de spørgsmål, du har om Rusland, Ukraine og Putin. Flemming Rose, giver dig sit syn på Putin før og nu. Han har fulgt Putin lige siden dennes […] The post #22 Podcast: Flemming Rose: Putin før og nu appeared first on Ruslandseksperten.

 • #21 Podcast: Samuel Rachlin om sin bog Jeg, Putin

  #21 Podcast: Samuel Rachlin om sin bog Jeg, Putin

  01/12/2014 Duration: 37min

  I denne måneds podcast har jeg haft mulighed for at interviewe ingen ringere end Samuel Rachlin. Han er i øjeblikket aktuel med sin nye bog Jeg, Putin, en velskrevet portrætbog af manden, som har sat dagsordenen på den politiske scene med Ukraine-konflikten og efterfølgende sanktioner og importstop, som også berører danske eksportvirksomheder. Min samtale med […] The post #21 Podcast: Samuel Rachlin om sin bog Jeg, Putin appeared first on Ruslandseksperten.

 • #20 Podcast: Lær at navigere i kulturforskellene

  #20 Podcast: Lær at navigere i kulturforskellene

  01/11/2014 Duration: 24min

  I al beskedenhed er det mig, Mette Bærbach Bas, der er på programmet i denne podcast. Jeg har fået direktør Annette Dahl fra C3 Consulting til at interviewe mig om mit speciale: kulturtræning i forskellene mellem dansk og russisk forretningskultur. Under interviewet løfter jeg sløret for kulturmetoden, som er en metode, jeg har udviklet til […] The post #20 Podcast: Lær at navigere i kulturforskellene appeared first on Ruslandseksperten.

 • #19 Podcast: Sådan danner du forretningsrelationer i Rusland

  #19 Podcast: Sådan danner du forretningsrelationer i Rusland

  01/10/2014 Duration: 34min

  I denne podcast skal vi lære om relationsopbygning fra Peter Mygind Rasmussen, . Jeg interviewede Peter sidste efterår over en Skypeforbindelse, da han netop var tiltrådt som handelschef på Den danske ambassade i Moskva. Peter fortæller om opbygning af forretningsrelationer, hvordan man opbygger dem og vedligeholder dem. Faktisk får du en klar opskrift på, hvordan […] The post #19 Podcast: Sådan danner du forretningsrelationer i Rusland appeared first on Ruslandseksperten.

 • #18 Podcast: Få finansieringen på plads med EKF

  #18 Podcast: Få finansieringen på plads med EKF

  01/09/2014 Duration: 24min

  Hovedpersonen er denne podcast er Jørgen Bollesen. Jørgen har over 20 års erfaring på det russiske marked og kender Rusland og russerne gennem sit arbejde med så forskellige produkter som våben, tyggegummi og sko. Det kan du forresten også læse mere om i dette portrætinterview med Jørgen, som jeg har udgivet på bloggen. De sidste […] The post #18 Podcast: Få finansieringen på plads med EKF appeared first on Ruslandseksperten.

 • #17 Podcast: Derfor skal du se på regionerne i Rusland

  #17 Podcast: Derfor skal du se på regionerne i Rusland

  01/08/2014 Duration: 28min

  Du har sikkert hørt om Svetlana Gertsen og de Business Trips, hendes virksomhed 2Gether Consult International arrangerer for danske virksomheder, som ønsker at opdyrke det russiske marked. Svetlana vil i dette interview fortælle om fordelene ved at etablere sig i regionerne frem for i hovedstaden, når du skal opstarte din eksportforretning på det russiske marked. […] The post #17 Podcast: Derfor skal du se på regionerne i Rusland appeared first on Ruslandseksperten.

 • #16 Podcast: Lær det russiske sprog på tre kvarter

  #16 Podcast: Lær det russiske sprog på tre kvarter

  01/07/2014 Duration: 40min

  Pyyh – et helt nyt alfabet, 6 forskellige kasus og en grammatik, som er fuld af undtagelser. Er det virkelig besværet værd? Ja, det er det! Det ultimative tip til at lykkes i Rusland er nemlig at få lært sproget. Selv om det er svært, vil det vise sig at være en skøn genvej, når […] The post #16 Podcast: Lær det russiske sprog på tre kvarter appeared first on Ruslandseksperten.

 • #15 Podcast: Det skal du vide om erhvervsjura i Rusland

  #15 Podcast: Det skal du vide om erhvervsjura i Rusland

  01/06/2014 Duration: 50min

  I dag er det Thomas Salicath, der er på programmet. Thomas er partner i advokatfirmaet DELACOUR og er med sine over 20 års erfaring med russisk erhvervsret en af Danmarks førende advokater inden for dansk eksport til Rusland. Selvom det skal handle om jura, kan jeg love dig, at det ikke bliver tørt. Vi får […] The post #15 Podcast: Det skal du vide om erhvervsjura i Rusland appeared first on Ruslandseksperten.

 • #14 Podcast: Hvad er mulighederne i Ukraine og Hviderusland?

  #14 Podcast: Hvad er mulighederne i Ukraine og Hviderusland?

  01/05/2014 Duration: 28min

  Morten Munk er ukrainsk konsul og samtidig indehaver af rådgivningsfirmaet Mafcon. Mafcon arbejder med udflytning af produktion fra Danmark, primært til Ukraine og har frem til nu håndteret over 100 projekter med udflytning og etablering i CIS-området. Du kan høre med det samme, at når Morten taler, så taler han ud fra hands on experience. […] The post #14 Podcast: Hvad er mulighederne i Ukraine og Hviderusland? appeared first on Ruslandseksperten.

 • #13 Podcast: Grønne teknologier i det tidligere Sovjet + bonusinfo om Kazakhstan

  #13 Podcast: Grønne teknologier i det tidligere Sovjet + bonusinfo om Kazakhstan

  01/04/2014 Duration: 48min

  Bo Nyhus medvirker som ruslandsekspert i denne podcast. Bo er senior investment manager i investeringsfonden Nefco, som investerer i grønne teknologier i det tidligere Sovjet. Han hjælper nordiske virksomheder i gang i Ukraine, Hviderusland og i Rusland ved at hjælpe med lån eller egenkapital, så det kan etablere sig på markedet. Vi kommer langt omkring […] The post #13 Podcast: Grønne teknologier i det tidligere Sovjet + bonusinfo om Kazakhstan appeared first on Ruslandseksperten.

 • #12 Podcast: Alt om sikkerhed og korruption i Rusland

  #12 Podcast: Alt om sikkerhed og korruption i Rusland

  01/03/2014 Duration: 49min

  Jeg er lige ved at tro, at dette interview er det bedste i rækken af podcasts om russisk business. Måske fordi jeg selv er lidt vild med de her drenge: Michael Sjøberg og Jørgen Werenberg. De er begge uddannede sprogofficerer og har specialiseret sig inden for hhv. krisehåndtering og gidseltagning og tolkning i stressede situationer, […] The post #12 Podcast: Alt om sikkerhed og korruption i Rusland appeared first on Ruslandseksperten.

 • #11 Podcast: Opstart på det russiske marked

  #11 Podcast: Opstart på det russiske marked

  01/02/2014 Duration: 38min

  Hvordan er markedet i Rusland og Moskva anno 2013? Hvad er det særlige karaktertræk, som de succesfulde virksomheder har? Hvor mange har reelt succes med opstart i Rusland? Hvordan skal du tilgå markedet for at få den bedste start? Få svarene på alle de spørgsmål, der trænger sig på, når du skal starte op i […] The post #11 Podcast: Opstart på det russiske marked appeared first on Ruslandseksperten.

 • #10 Podcast: Guldkorn om den russiske forbruger

  #10 Podcast: Guldkorn om den russiske forbruger

  05/12/2013

  Har du nogensinde tænkt tanken: “OK – der er helt sikkert et marked i Rusland – men hvordan knækker vi koden til at sælge til russerne?” Så er der hjælp at hente i denne måneds podcast om den russiske forbruger. Jeg har interviewet markedsekspert Kasper Ditlevsen, som har mere end 20 års erfaring inden for […] The post #10 Podcast: Guldkorn om den russiske forbruger appeared first on Ruslandseksperten.

 • #9 Podcast: Den russiske sjæl

  #9 Podcast: Den russiske sjæl

  04/11/2013 Duration: 16min

  Du har sikkert hørt om den særegne russiske folkesjæl. Folk refererer tit til русская душа (russkaja dusja) og beskriver den som noget, som gennemsyrer russisk kultur, men ingen kan rigtig sige, hvad det er. Hvis du er ligesom mig, så synes du nok, at det er en lidt flygtig størrelse, som man ikke rigtig kan […] The post #9 Podcast: Den russiske sjæl appeared first on Ruslandseksperten.

 • #8 Podcast: Forstå kvinderne i russisk business

  #8 Podcast: Forstå kvinderne i russisk business

  01/10/2013 Duration: 17min

  I oktober måneds podcast er jeg dykket ned i den russiske forretningskvindes forhold. Jeg vil snakke lidt om de fordomme, som en russisk forretningskvinde møder hos danskere, og jeg vil nuancere det billede, vi har af russiske forretningskvinder. Til sidst giver jeg dig fem helt konkrete huskeregler til at styre uden om de faldgruber, der […] The post #8 Podcast: Forstå kvinderne i russisk business appeared first on Ruslandseksperten.

 • #7 Podcast: Den danske forretningsmands selvforståelse

  #7 Podcast: Den danske forretningsmands selvforståelse

  01/09/2013 Duration: 16min

  I denne podcast tager jeg fat i noget, som de fleste måske ikke har lyst til at høre: Nemlig danskernes egen selvopfattelse. Vi har som danskere en række uhensigtsmæssige overbevisninger, som vi skal have ryddet op i, før vi kan lykkes med at samarbejde på tværs af kulturer. Det er nemlig ikke nok, at du […] The post #7 Podcast: Den danske forretningsmands selvforståelse appeared first on Ruslandseksperten.

 • #6 Podcast: Lær at opbygge relationer i BRIK

  #6 Podcast: Lær at opbygge relationer i BRIK

  29/07/2013 Duration: 28min

  BRIK-konsulenterne er fire eksperter på BRIK-landenes kulturer. De fire kulturtrænere (hvor yours truly tager sig af det russiske) klæder danske erhvervsfolk på til at tackle kulturforskelle. De betyder nemlig mere, end man lige regner med. Vi taler altså om helt grundlæggende kompetencer som det at kunne sproget, at kunne begå sig, være rummelig, tilgive frem for […] The post #6 Podcast: Lær at opbygge relationer i BRIK appeared first on Ruslandseksperten.

 • #6 Podcast: Lær at opbygge relationer i BRIK

  29/07/2013 Duration: 28min
 • #5 Podcast: Russerne lever under andre vilkår end os

  #5 Podcast: Russerne lever under andre vilkår end os

  13/06/2013

  Nu skal vi ned i tempo. Denne podcastepisode er nemlig et interview med Danmarks roligste og måske mest behagelige ruslandsekspert: underviser, journalist og forfatter Per Dalgård. Per Dalgård er aktuel med bogen: Putin – og Ruslands ukontrollable demokrati. Jeg syntes, at han var den bedste kandidat til at belyse, hvordan sagerne står til i Rusland […] The post #5 Podcast: Russerne lever under andre vilkår end os appeared first on Ruslandseksperten.

 • #5 Podcast: Russerne lever under andre vilkår end os

  13/06/2013
page 1 from 2