Hjernekassen På P1

Informações:

Synopsis

Peter Lund Madsen får hver uge nye gæster i studiet, som deler ud af deres store viden om eksempelvis diskodans, sindssygdom, følende blomster og andre fængende hjørner af videnskaben.

Episodes

 • Hjernekassen på P1: Højdesyge

  Hjernekassen på P1: Højdesyge

  12/04/2021 Duration: 54min

  Hvad er højdesyge? Hvordan får man højdesyge? Hvordan undgår man at få højdesyge? Hvordan er det at forske i flere kilometers højde? Vi har eksperter i studiet samt Sidste nyt fra Mars på telefonen. Vært: Peter Lund Madsen.

 • Hjernekassen på P1: Dansk humor

  Hjernekassen på P1: Dansk humor

  29/03/2021 Duration: 55min

  Findes der en særegen form for dansk humor? Hvordan adskiller dansk humor sig fra humor i resten af verden? Hvilke udfordringer kan der være ved at have en speciel form for humor? Hvad er humorsocialisering? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 • Hjernekassen på P1: Vågetjenesten

  Hjernekassen på P1: Vågetjenesten

  22/03/2021 Duration: 54min

  Hvad er vågetjenesten? Hvad vil det sige at våge? Hvad skal der til, for at man kan blive våger? Hvad sker der, når man dør? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 • Hjernekassen på P1: Blaffer

  Hjernekassen på P1: Blaffer

  15/03/2021 Duration: 54min

  Hvad vil det sige at blaffe? Er det et fortidslevn, eller kan man blaffe sig ud i verden den dag i dag? Hvad er fordelene ved at blaffe frem for andre transportmidler? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 • Hjernekassen på P1: Sprogø-pigerne

  Hjernekassen på P1: Sprogø-pigerne

  08/03/2021 Duration: 54min

  Hvem var Sprogø-pigerne? Hvorfor blev de tvunget til at bo på en anstalt midt ude i Storebælt? Hvornår holdt vi op med at tvangssterilisere 'utilpassede' piger? Hvad kan vi lære af Sprogø-pigernes skæbner i dag? Vi har eksperter med til Sprogø. Vært: Peter Lund Madsen.

 • Hjernekassen på P1: Trivsel i skolen

  Hjernekassen på P1: Trivsel i skolen

  01/03/2021 Duration: 54min

  Hvordan står det til i de danske folkeskoler? Hvordan har elever og lærere det? Hvad kan vi gøre bedre? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 • Hjernekassen på P1: De nye coronavacciner

  Hjernekassen på P1: De nye coronavacciner

  22/02/2021 Duration: 54min

  Hvordan er status i Danmark? Hvad er bivirkningerne? Hvilke vacciner kommer? Hvordan klarer vaccinerne de nye mutationer? Hvordan ser fremtiden ud? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 • Hjernekassen på P1: H.C. Ørsted

  Hjernekassen på P1: H.C. Ørsted

  15/02/2021 Duration: 54min

  Hvem var H.C. Ørsted? Hvor kom han fra? Hvordan formede hans liv sig? Hvilke store opdagelser gjorde han? Hvad betyder han for menneskelivet i dag? Hvordan laver man en tegneserie om H.C. Ørsted? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 • Hjernekassen på P1: Kennedy-familien

  Hjernekassen på P1: Kennedy-familien

  08/02/2021 Duration: 54min

  Hvad er det, der gør Kennedyfamilien så enestående? Hvorfor citerer man stadig Kennedy-brødrenes taler? Hvem var JFKs danske taleskriver? Hvordan har en familie sat så store aftryk i verden? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 • Hjernekassen på P1: Fordøjelsessystemet

  Hjernekassen på P1: Fordøjelsessystemet

  01/02/2021 Duration: 54min

  Hvordan virker vores fordøjelsessystem? Hvordan taler tarmene med hjernen? Hvilke udfordringer kan der være? Hvordan kan man transplantere fæces, og hvad kan den behandling kurere? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 • Hjernekassen på P1: Ø-handel

  Hjernekassen på P1: Ø-handel

  25/01/2021 Duration: 53min

  Hvordan bevarer man kultur og hverdagsliv på en mindre dansk ø? Hvordan undgår man, at forretningslivet dør ud i takt med, at der bliver færre fastboende familier? Hvad skal der til for at holde liv i brugsforeningen? Vi er på besøg i Brugsen. Vært: Peter Lund Madsen.

 • Hjernekassen på P1: Ældrebyrde eller aldersdiskrimination?

  Hjernekassen på P1: Ældrebyrde eller aldersdiskrimination?

  18/01/2021 Duration: 55min

  Hvordan indretter vi samfundet, når gennemsnitsalderen stiger og stiger? Hvordan skal vi gamle bo i fremtiden? Hvorfor bliver ældre set på som en byrde? Hvad kan de gamle tilbyde samfundet? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 • Hjernekassen på P1: Hvad gør vi med boomerne?

  Hjernekassen på P1: Hvad gør vi med boomerne?

  11/01/2021 Duration: 55min

  Hvilket pres lægger de kommende store generationer på ældreplejen? Hvordan ønsker det stigende antal gamle at ende deres dage? Hvorfor er der færre og færre, som søger job i plejesektoren? Hvad gør vi? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 • Hjernekassen på P1: Audiologopædi

  Hjernekassen på P1: Audiologopædi

  04/01/2021 Duration: 54min

  Hvad er audiologopædi? Hvad laver en audiologopæd? Hvad er forskellen på at arbejde med børn og voksne? Hvem har brug for en audiologopæd? Hvorfor hedder det ikke længere talepædagog? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 • Hjernekassen på P1: Sorte huller

  Hjernekassen på P1: Sorte huller

  28/12/2020 Duration: 53min

  Hvad er sorte huller? Hvordan kan vi vide, at der findes sorte huller i universet? Hvad kan vi bruge den viden til? Hvordan opstår sorte huller? Hvad er der indeni? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 • Hjernekassen på P1: Corona og Julemanden

  Hjernekassen på P1: Corona og Julemanden

  21/12/2020 Duration: 54min

  Hvordan skal vi dog få pakker bragt ud i denne coronajul? Er Julemanden gået fri af #metoo-anklagerne? Hvad gør Julemanden for klimaet? Og hvad er egentlig Julemandens mission? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 • Hjernekassen på P1: Covid i hele verden

  Hjernekassen på P1: Covid i hele verden

  14/12/2020 Duration: 54min

  Hvordan er coronasituationen i verden? Hvordan ser fremtiden ud? Hvad skal der til for at vi kommer hurtigst ud af smittefare? Hvordan kan vi hver især hjælpe til? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

 • Hjernekassen på Hjemmebesøg - Martin

  Hjernekassen på Hjemmebesøg - Martin

  11/12/2020 Duration: 57min

  Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en psykiatrisk diagnose. I dag er vi i Rønde hos Martin, som lever med ADHD.

 • Hjernekassen på Hjemmebesøg - Julie

  Hjernekassen på Hjemmebesøg - Julie

  11/12/2020 Duration: 56min

  Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en psykiatrisk diagnose. I dag er vi på Amager hos Julie, som lever med generaliseret angst og sygdomsangst.

 • Hjernekassen på Hjemmebesøg - Christoffer

  Hjernekassen på Hjemmebesøg - Christoffer

  11/12/2020 Duration: 57min

  Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en psykiatrisk diagnose. I dag er vi i Glamsbjerg hos Christoffer, som lever med OCD.

page 1 from 5