In Mijn Tijd Was 't Beter

Informações:

Synopsis

Welkom bij In mijn tijd wast beter, de podcast waarin verschillende generaties vrouwen over een centraal thema per aflevering vertellen hoe ze dit beleefden in hun jeugd. Was het vroeger beter? Of is de jeugd van tegenwoordig beter af? De leeftijden variëren van 90 tot 14 en alles ertussen. Eens benieuwd hoe mensen in de jaren 40 hun love interest ontmoetten en of hun ouders dit goedkeurden? wat was dat met de kledij in de jaren 80 en 90? Waren dat echt de decennia van de wansmaak? Is geloof nog belangrijk voor de huidige jeugd? In tien afleveringen zien we hoe de generaties soms ver van elkaar af staan, maar hoe sommige dingen totaal niet veranderd zijn. Deze podcast kwam tot stand met ondersteuning van radio Quindo, de jongerenzender van Kortrijk.

Episodes

 • Abortus aan huis

  Abortus aan huis

  18/12/2020 Duration: 01h16s

  Kimme en Sofie zijn terug na een uit de klauwen gelopen zomerstop. We hebben het over thuisabortus tijdens covid, hoe je als kindervrije vrouw toch avonturen kunt beleven tijdens een lockdown (Ikea! Facebook marketplace!)of vrouwelijke gynaecologen te prefereren zijn boven mannelijke en nog veel meer totaal ononderbouwde meningen!

 • Zomerstop

  Zomerstop

  24/07/2020 Duration: 01min

  Wij houden een zomerstop want Sofie heeft werk! Jullie horen ons wel terug na de tweede of misschien derde golf, yoooo!

 • Een machtige, kindervrije vrouw? Dat kan alleen maar een man zijn!

  Een machtige, kindervrije vrouw? Dat kan alleen maar een man zijn!

  10/07/2020 Duration: 01h05min

  In deze aflevering legt Kimme uit hoe de abortuswetgeving in België in elkaar zit en hoe dat beter kan! We geven ook richtlijnen voor in het stemhokje; welke politieke partijen blijkbaar vinden dat wildvreemde, (oude) mannen kunnen beslissen over uw lichaam indien je ongewenst zwanger bent. We bespreken ook het leven van een van de machtigste kindervrije vrouwen die tot nu toe de revue is gepasseerd. En haar kindervrije leven was grond voor speculatie, aangezien ze zo machtig was en geen kinderen baarde, moest ze wel een man zijn geweest...

 • MTV voor bejaarden

  MTV voor bejaarden

  26/06/2020 Duration: 57min

  Over naakt daten, cohousen met bejaarden, too much information over de zoon van je kapster en een opmerkelijke kindervrije vrouw uit de 19de eeuw!

 • Moeders willen dat ik mijn internetcontent aanpas aan hun kinderen - met Palmyra La Diva

  'Moeders willen dat ik mijn internetcontent aanpas aan hun kinderen' - met Palmyra La Diva

  12/06/2020 Duration: 01h07min

  Moet alles kindvriendelijk zijn, van musea tot de content die we posten? Zoë sprak met Palmyra La Diva van de Antwerp Burlesque Academy over haar burlesque filmpje dat viraal ging op TikTok en hoe ze daardoor een stroom van moeders over zich heen kreeg die het ongehoord vonden dat dit op de netvliezen van hun bloedjes zou kunnen terechtkomen.

 • Shirley deed een Britneyke

  Shirley deed een Britney'ke

  29/05/2020 Duration: 01h21min

  Kimme en Sofietje betreden elkaars bubbel en maken voor het eerst weer face-to-face (op anderhalve meter, we hebben de Zoom heel luid gezet) een aflevering. Deze gaat over geboortestaking, schildpadden en Iphones redden en Shirley Manson van Garbage die niet enkel bewust kindvrij maar ook de originele Britney is.

 • Jotie THooft is de enige rockster die Vlaanderen ooit heeft gehad

  Jotie T'Hooft is de enige rockster die Vlaanderen ooit heeft gehad

  15/05/2020 Duration: 49min

  Zoë en Kimme bespreken het artikel van Nederlands bioloog Midas Dekkers over waarom overbevolking de oorzaak is van het coronavirus en volgens hem het medicijn daarvoor de pil is. We belichten het leven van een badass kindervrije vrouw en ditmaal is dat Stevie Nicks, u welbekend van het momenteel hevig door hipsters bedweepte Fleetwood Mac. Aan boude uitspraken geen gebrek in deze aflevering waaronder enkele van Midas in het artikel, een Boomer op Facebook die oproept om IVF voor 40-plussers te promoten én het statement van Kimme over Vlaanderens bekendste junkiedichter.

 • Darlings, I was wonderful! Over Tallulah Bankhead en het programma Kinderwens

  Darlings, I was wonderful! Over Tallulah Bankhead en het programma Kinderwens

  01/05/2020 Duration: 01h11min

  Nog steeds in quarantaine en we hebben veel tijd om over zaken na te denken. Zoals over het format van de podcast! Daarom hebben we het roer wat omgegooid en krijg je vanaf nu per aflevering een kindervrij actualiteitsitem en een bewust kindervrije vrouw die in de schijnwerpers wordt gezet door ons! Het werd tijd dat we onszelf serieus begonnen nemen. Sofie was er bijna niet bij want ze zat vast in haar jas.

 • Een kerker vol kinderen en plat bier in een bekerke

  Een kerker vol kinderen en plat bier in een bekerke

  17/04/2020 Duration: 01h07min

  Deze aflevering dateert van pre corona en het is waarschijnlijk de meest morbide aflevering ooit, over executie fails, knekelmuren, spookhuizen waar spek in wordt gerookt en gedeeld sanitair - de horror! Verder wordt Zoë gescamd door een bejaarde op Marktplaats en wordt ze daarbovenop nog eens ge-tijdshamed ook!

 • We need to talk about Tiger King

  We need to talk about Tiger King

  04/04/2020 Duration: 01h03min

  Omdat Tiger King de geschiedenis in zal gaan als dé quarantainedocuserie van 2020 en omdat het gewoon compleet over the top gestoord is, bespreken Zoë en Kimme de serie voor jullie. Daarnaast gaat het nog over Instagram dragshows en het enige dierensanctuary in België (die uw steun nu nog meer dan anders kan gebruiken). En over Carole fucking Baskin.

 • Quarantaine 2 - Ik ging bijna aan de lenteschoonmaak beginnen maar heb mezelf kunnen kalmeren

  Quarantaine 2 - Ik ging bijna aan de lenteschoonmaak beginnen maar heb mezelf kunnen kalmeren

  27/03/2020 Duration: 01h04min

  Sofie is weer werkloos, maar dat zijn we bijna allemaal. Behalve Karen, zij is een essentieel lid van de samenleving. In tegenstelling tot Kimme en Sofie, waarvan hun nutteloze, kindervrije leven weer net iets nuttelozer is geworden dankzij COVID-19. Van Kimme gebeuren vreemde biologische wendingen in haar lichaam nu ze zich in levensgevaar waant. En terwijl Karen degene is die de maatschappij recht houdt komt Sofie pas om 3u ’s nachts thuis van virtueel café. Onze excuses voor de afschuwelijke geluidskwaliteit, gelukkig wordt elke podcast nu digitaal opgenomen, al valt het nog meer op hoe slecht de onze is. Maar we zijn allang blij dat archeologen binnen 1000 jaar dit ongelooflijk relevante tijdsdocument kunnen opgraven in de oudheid van het internet en zo het leven tijdens deze pandemie accuraat kunnen reconstrueren dankzij deze inhoudelijke bijdrage. Graag gedaan!

 • Quarantaine aflevering I - Waar hebt ge dat wc-papier nog gevonden?

  Quarantaine aflevering I - 'Waar hebt ge dat wc-papier nog gevonden?'

  21/03/2020 Duration: 58min

  Zoë en Kimme maken een speciale quarantaine aflevering met handige tips voor tijdens het binnenblijven, zoals daar zijn: reconstrueer een festival bij u thuis, speel DIY twister in uw living of begin te boeren. Al hebben wij ons in vijf dagen al heel snel laten verslonzen, wat ons inspireert tot de #quarantaineoutfitchallenge #wedoenonsbestniet! We informeren ook de natie: Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat corona overdraagbaar is via sperma (en daarna desinformeren we de natie weer meteen met een boude stelling over de smaak ervan)! We vragen begrip voor de ‘spring breakers’ in Amerika en vinden het nogal frappant dat sinds dag 1 van de quarantaine berichtjes van radeloze ouders die nu plots 24/24 thuiszitten met hun kinderen het internet domineren. Vreemd.

 • Zou zon podcast zich niet op mannen kunnen richten?

  Zou zo'n podcast zich niet op mannen kunnen richten?

  13/03/2020 Duration: 01h14min

  Onze zesde aflevering en we krijgen al af te rekenen met podcastconcurrentie (en plagiaat). Bovendien moeten we iemand van ons feliciteren met haar pleegmoederschap en brengen we een hommage aan de mannen! Waaronder negatieve recensieman, seksistische fokkerman, handtastelijke zwembadman en racistische taximan!

 • t Is nie omdak nen oven heb dak moet bakken - met Zoe Bizoe

  ''t Is nie omda'k nen oven heb da'k moet bakken' - met Zoe Bizoe

  28/02/2020 Duration: 01h14min

  In deze vijfde aflevering verwelkomen we onze eerste gast, namelijk Zoe Bizoe, de Burlesque Cabaretière. Naar aanleiding van haar post op sociale media waar ze zegt dat ze het jammer vindt dat mensen haar beslissing om kindervrij door het leven te gaan continu in twijfel blijven trekken, nodigden we haar op de Roomer en cake in het Girls Go Boom clubhuis om het te hebben over de spijtvraag omdraaien, drag kings, kleine mannen en heel duur zaad.

 • De dildo in kwestie was zeventien centimeter

  'De dildo in kwestie was zeventien centimeter'

  14/02/2020 Duration: 59min

  Bij deze vierde aflevering begint het moeilijk te worden om onze misantropie te verbergen; Boomers in een jonge vermomming, zwangerschapsyoga tijdens yogales en wacko’s op Facebook Marketplace. Gelukkig zijn er nog gay best friends en hondenkinderen! Terwijl Teckel Bonnie zeer bezield smakt in de microfoon vertelt Kimme hoe ze het internet afschuimt om (veel te duur) vintage kinderspeelgoed te kopen. Zoë kijkt naar de bevallingsaflevering van Sex Explained op Netflix als anticonceptie.

 • Een seksdroom met een vage kennis

  Een seksdroom met een vage kennis

  31/01/2020 Duration: 50min

  Sofie vertelt over een collega die per gekregen kind een hobby laat vallen, intussen zit hij al op min drie. Kimme wil geen kinderen maar er komen er zich plots toch aanbieden. Karen wordt bedolven onder babyfoto’s op Facebook. Verder worden er nog goede Kind & gezin tips uitgedeeld, blijkt iedereen een ex te hebben gehad die toch kinderen wilde en worden er tijdens seksdromen subliminale boodschappen uitgestuurd. EN JA, WE NOEMEN ONZE HUISDIEREN ONZE KINDEREN! Bij deze weze u gewaarschuwd.

 • Ik heb gevoeld hoe het is om moeder te zijn

  'Ik heb gevoeld hoe het is om moeder te zijn'

  17/01/2020 Duration: 55min

  In deze tweede aflevering zit Kimme samen met Zoë en vertelt ze dat ze ervaren heeft hoe het is om moeder te zijn. De grootste horror der gynaecologen wordt besproken bijvoorbeeld als je als kindervrije vrouw naar een zwangere gynaecoloog moet of als uw gynaecoloog als twee druppels water op een extreemrechtse politicus lijkt. Verder wordt er gekeuveld over agressieve achtjarigen, roze vogeltjes en afgesneden tepels.

 • Uw leven is glitter en glamour!

  'Uw leven is glitter en glamour!'

  03/01/2020 Duration: 58min

  Drie ontaarde, bewust kindervrije vrouwen maken een awkward eerste aflevering, chaotisch en bijwijlen totaal sociaal incorrect, maar dat is onze algehele premisse! Karens vriend heeft een mysterieuze geheime kamer die ze niet mag betreden, Sofie is zo kindervrij en rijk dat ze doordeweeks champagne laat aanrukken en Kimme vergeet in het plat West-Vlaams om een beha aan te trekken na een nogal zwaar verjaardagsfeestje.

 • Trailer De kat is allergisch

  Trailer De kat is allergisch

  27/12/2019 Duration: 01min

  De trailer van de nieuwe Vlaamse podcast 'De kat is allergisch' die in januari 2020 uitkomt. In deze podcast vertellen bewust kindervrije vrouwen over hun egoïstisch, leeg bestaan, gespeend van alle liefde en kindergeluid. Een podcast van Kim Lefevre, gekend van 'You just can't kill de Vortn Vis' en 'In mijn tijd was 't beter'.

 • Siempre Vortn Vis!

  Siempre Vortn Vis!

  17/06/2019 Duration: 01h05min

  De allerlaatste aflevering van de saga van de Vortn Vis, want het verhaal is verteld. De Vortn staat er, na dertig jaar, nog steeds en zal hopelijk altijd een plaats kunnen bieden aan mensen die in de mainstream hun ding niet vinden. Alle verhalen zijn verteld, maar ik wou jullie nog een bonusaflevering geven. Deze bestaat uit twee delen: Ik vroeg aan iedereen die aan het woord is geweest doorheen de podcast wat zij denken over de toekomst van de Vortn. Zal het blijven voortbestaan? En in welke hoedanigheid? Het tweede deel is een verslag van ons 30-jarig verjaardagsfeest: het tweedaagse festival. Het zal zijn alsof je er bij was! Ofwel was je erbij en kan je het zo nog eens herbeleven. Want het was een toppertje! Siempre Vortn Vis!

page 1 from 2