Bandypodden

Informações:

Synopsis

I Bandypodden Pax&Mix bjuder programledarna och bandyexperterna Peter Axman och Fredrik Mix på analyser, nostalgi och anektoder kring Hälsinglands "nationalsport" bandy.

Episodes

 • SM-finalen stridsäpple i studion

  SM-finalen stridsäpple i studion

  18/03/2015

  Äntligen! Här är det 14:e avsnittet av Bandypodden, där redaktörerna Fredrik Mix och Peter Axman summerar säsongens slutfas och gläntar på den silly season som redan rivstartat. SM-finalen är i särskilt fokus, där Mix drar lans mot Paxmans stolliga idé att flytta festen tillbaka till Uppsala. Plus några aningen dimmiga minnesbilder från Bandygalan. Och ett … Fortsätt läsa SM-finalen stridsäpple i studion Inlägget SM-finalen stridsäpple i studion dök först upp på Paxmix.

 • Hälsingland slapp åtminstone bronsmatch

  Hälsingland slapp åtminstone bronsmatch

  25/02/2015

  Poddredaktörerna Fredrik Mix och Peter Axman är (äntligen) tillbaka, för att spekulera kring orsakerna till hälsingelagens snabba och småsnöpliga sorti ur slutspelet. Dessutom – en 50-årig profil hyllas. Och publiksiffrorna granskas – är de så usla egentligen eller bara vad som kan begäras? Plus solskenshistorien om bollen som damp rätt ner i en välförtjänt ficka … Fortsätt läsa Hälsingland slapp åtminstone bronsmatch Inlägget Hälsingland slapp åtminstone bronsmatch dök först upp på Paxmix.

 • Det urblekta landslaget

  Det urblekta landslaget

  03/02/2015

  Dussinet fullt – men ingen dussinvara! I det tolfte avsnittet av Bandypodden synas den nya antisprakande landslagsdressen och frågan ställs – har materialare Asikainen verkligen kört med rätt tvättprogram? Vidare berättar redaktörerna Mix och Axman ungefär exakt hur elitserien kommer att sluta. Dessutom – mer om vådan av rökare i VM-duschen, glädjen över en legendrisk … Fortsätt läsa Det urblekta landslaget Inlägget Det urblekta landslaget dök först upp på Paxmix.

 • Bandyglöggen som hamnade i örat

  Bandyglöggen som hamnade i örat

  21/01/2015

  I det elfte avsnittet av Bandypodden lanserar redaktörerna Peter Axman och Fredrik Mix underavdelningen BUBB (Besynnerligheter Under Bandybevakning) – häpna över glögg på fel ställe, bräddfulla vodkaglas och tuffa baklås i bandyhangarer. Plus även funderingar kring tokigt förslag för nytt seriesystem, avhoppade tränare, David Karlssons teknik och…Harlem Globetrotters! Och bandysånger efterlyses… http://pod.mittmedia.se/pod/filer/PaxMix11.mp3   Vi finns … Fortsätt läsa Bandyglöggen som hamnade i örat Inlägget Bandyglöggen som hamnade i örat dök först upp på Paxmix.

 • Brott och straff i Lid-köping

  Brott och straff i Lid-köping

  07/01/2015

  Hälsingland/bandy I årets första (den tionde i ordningen) bandypodd hyllar redaktörerna Peter Axman och Fredrik Mix ett långlivat bandymecka i väst – och det från hjärtat av Bandyland Hälsingland. Dessutom granskas alla vinklar och dunkla vrån i den kalabalik som drabbade Lidköpings festliga arena sedan Edsbyn blev blåst på poäng, typ. Och ni får även fina … Fortsätt läsa Brott och straff i Lid-köping Inlägget Brott och straff i Lid-köping dök först upp på Paxmix.

 • Bandytomtar på moped!

  Bandytomtar på moped!

  18/12/2014

  I det nionde avsnittet av Bandypodden ser redaktörerna Fredrik Mix och Peter Axman fram emot julen i allmänhet – och annandagsderbyt i synnerhet. I Bollnäs fick BGIF en tidig julklapp med ett ja (eller var det ett nja?) från kommunen om bygglån för bandyhall på 61 miljoner kronor. Den snuskigt jämna elitserien hyllas, förbundskaptenens knepiga … Fortsätt läsa Bandytomtar på moped! Inlägget Bandytomtar på moped! dök först upp på Paxmix.

 • Många vägar till Zinken

  Många vägar till Zinken

  04/12/2014

  Landets mest (?) vilsne bandyreporter på nya irrfärder, nu utan kompass i välkända kvarter. I det åttonde avsnittet av bandypodden även detta – äntligen en tabell att granska efter nio omgångar, hälsingar håller höjd trots måltorka, ordet kongenial förklaras och gamla hjältar som Plura och 37:an hyllas. http://pod.mittmedia.se/pod/filer/PaxMix8.mp3   Vi finns även i iTunes podkatalog Inlägget Många vägar till Zinken dök först upp på Paxmix.

 • Bandyns Bermudatriangel

  Bandyns Bermudatriangel

  25/11/2014

  I det sjunde avsnittet av Bandypodden berättas om en ovanligt snabb och smärtfri tripp till en av de mer svårfunna arenorna, åtminstone för en geografisk idiot. Dessutom funderingar kring Kalabaliken på IP i Ljusdal, och videogranskning blir ett hett ämne när redaktörerna Peter Axman och Fredrik Mix inte är helt överens  – igen. Plus ryska … Fortsätt läsa Bandyns Bermudatriangel Inlägget Bandyns Bermudatriangel dök först upp på Paxmix.

 • Älgpass – hallösning i Ljusdal?

  Älgpass – hallösning i Ljusdal?

  18/11/2014

  I det, aningen försenade, sjätte avsnittet gräver redaktörerna Peter Axman och Fredrik Mix upp ett gammalt stridsäpple. Och det hettar till i studion när hörnreglerna får sig en ny omgång. Mix berättar om vad som hände när han lade hörnor till bandyvilden Magnus Granberg. Säsongens första landslagstrupp granskas, och flera frågor inställer sig. Finns det … Fortsätt läsa Älgpass – hallösning i Ljusdal? Inlägget Älgpass – hallösning i Ljusdal? dök först upp på Paxmix.

 • ”Vad är en skräll egentligen”

  ”Vad är en skräll egentligen”

  06/11/2014

  I det femte avsnittet av Bandypodden spanar redaktörerna Peter Axman och Fredrik Mix på de senaste matcherna – och grubblar över vad som kan kallas skräll i en allt jämnare elitserie. Dessutom hyllas Edsbyns legendar Joe Lönngren – superliberon som åkte fortare baklänges än vad de flesta åker framlänges. Plus intryck från en toppmatch utan … Fortsätt läsa ”Vad är en skräll egentligen” Inlägget ”Vad är en skräll egentligen” dök först upp på Paxmix.