Pump & Magnesium: Biohacking Och Bodybuilding | Muskeltillväxt | Fettförbränning | Personlig Utveckling

Informações:

Synopsis

Personlig tränare online: 1000-tals nöjda klienter kan inte ha fel

Episodes

 • Disciplinparadoxen

  Disciplinparadoxen

  30/06/2019 Duration: 08min

  Tycker du det är svårt att fixa kosten? Att det är svårt att inte bara veta vad du ska äta, samt hur mycket, utan dessutom vad du ska undvika för att inte stoppa resultaten? Då är du i gott sällskap, för de flesta av oss känner likadant. Många av oss som styrketränar, som vill gå […] Inlägget Disciplinparadoxen dök först upp på Mathias Zachau.

 • Senor, tendinopati och isometrisk träning – med Andreas Härdner Lennartsson från Ortopedmedicinska

  Senor, tendinopati och isometrisk träning – med Andreas Härdner Lennartsson från Ortopedmedicinska

  27/06/2019 Duration: 01h04min

  Träna med smärta är otänkbart för de allra flesta, särskilt när smärtan blir värre vid belastning. Ändå är det just exakt det som vi ibland behöver allra mest för att lindra våra besvär och hjälpa kroppen att läka – när senan i muskeln har skadats. I det här avsnittet: senexperten Andreas Härdner Lennartsson från Ortopedmedicinska […] Inlägget Senor, tendinopati och isometrisk träning – med Andreas Härdner Lennartsson från Ortopedmedicinska dök först upp på Mathias Zachau.

 • 9 olika metoder för att skapa progression med träning

  9 olika metoder för att skapa progression med träning

  11/06/2019 Duration: 26min

  Träningsresultat handlar om mycket mer än vikter och repsantal, det handlar om progression – närmare bestämt hur du uppnår det för att skapa en adaptation. Men vad händer med dina resultat när ingen metod som du har testat tidigare längre fungerar? Finns det några andra metoder som du kanske inte har testat, som kan sätta […] Inlägget 9 olika metoder för att skapa progression med träning dök först upp på Mathias Zachau.

 • Träna till failure – när är det halvsmart och när är det dumt?

  Träna till failure – när är det halvsmart och när är det dumt?

  30/05/2019 Duration: 21min

  Hur tungt ska man träna för att få resultat? Vad är för mycket? Och vad är för lite? Var går gränsen? I det här avsnittet pratar vi om träning till failure. Jag berättar bland annat om hur jag klantigt nog snubblade över begreppet första gången, och vilka misstag jag gjorde den första medelmåttiga tiden på […] Inlägget Träna till failure – när är det halvsmart och när är det dumt? dök först upp på Mathias Zachau.

 • Ät för lite och gå upp i vikt, muskeltillväxt utan fettökning och övningar som höjer testosteron

  Ät för lite och gå upp i vikt, muskeltillväxt utan fettökning och övningar som höjer testosteron

  23/05/2019 Duration: 32min

  Nytt frågeavsnitt av Pump och Magnesium! I det här avsnittet: Hur kan man bygga muskler utan att bulka upp sig eller lägga på sig kroppsfett? Eller måste man våga bli fet för att lägga på sig maximalt med muskelmassa? Vilka är bästa övningarna för att höja ditt testosteron? Och hur ska man styrketräna vid lipödem? […] Inlägget Ät för lite och gå upp i vikt, muskeltillväxt utan fettökning och övningar som höjer testosteron dök först upp på Mathias Zachau.

 • Diskbråck i nacken och styrketräning

  Diskbråck i nacken och styrketräning

  07/05/2019 Duration: 19min

  Vad är viktigt att tänka på vid diskbråck i nacken? I det här avsnittet: vad som händer rent anatomiskt när de stötdämpande diskarna mellan ryggradens kotkroppar spricker, vad som är vanliga symptom, modaliteter vid rehabiliteringsträning och vad som är extra viktigt för dig som styrketränar att tänka på. Plus hur du avancerar på ett säkert […] Inlägget Styrketräning vid diskbråck i nacken dök först upp på Mathias Zachau.

 • Karpaltunnelsyndrom

  Karpaltunnelsyndrom

  03/04/2019 Duration: 17min

  Krampaktigt grepp, som smärtar och gör ont, kan bero på många saker. Ibland kan det handla om att du helt enkelt är svag i nyporna, att greppet är svagare än annat eller att du inte har tränat ditt grepp tillräckligt mycket. Men ibland kan det handla om något mer, något annat, som kan vara mer […] Inlägget Karpaltunnelsyndrom dök först upp på Mathias Zachau.

 • Sheikos marklyft till knäna

  Sheikos marklyft till knäna

  26/03/2019 Duration: 16min

  Är du svag i starten i marklyft? Känner du att kontrollen över stången sviktar? Att du tappar balansen redan innan du har nått första halvan av den koncentriska delen av din marklyft? Därför kan Boris Sheikos marklyft till knäna vara ett bättre alternativ än pause-marklyft, om du av någon anledning (på grund av motoriska eller […] Inlägget Sheikos marklyft till knäna dök först upp på Mathias Zachau.

 • Filip Gedin, doktorand inom smärtforskning om ryggsmärta, populärvetenskap och klinisk relevans

  Filip Gedin, doktorand inom smärtforskning; om ryggsmärta, populärvetenskap och klinisk relevans

  12/03/2019 Duration: 48min

  Filip Gedin är doktorand inom smärtforskning vid Karolinska Institutet i Stockholm och forskarassistent vid Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Solna. I det här avsnittet: vad är och betyder smärta, egentligen? Icke-specifik ländryggssmärta, populärvetenskap och vad som händer när journalister som inte är insatta i ett område refererar till forskning som man inte förstår sig på, statistisk signifikans […] Inlägget Filip Gedin, doktorand inom smärtforskning; om ryggsmärta, populärvetenskap och klinisk relevans dök först upp på Mathias Zachau.

 • Goodmornings

  Goodmornings

  19/02/2019 Duration: 17min

  I ett bortglömt men spindelnätdammigt källargym någonstans i fiskarstadens centrum, hände det. Detta är den omskakande historien om en vidrig övning som aldrig gick till som den borde. Den gick mig så mycket på nerverna att jag sopade den under mattan, under lång tid, bara för att hitta tillbaka till den när jag för ett […] Inlägget Goodmornings dök först upp på Mathias Zachau.

 • Undvik skador: 7 tips för effektiv pre-habilitering

  Undvik skador: 7 tips för effektiv pre-habilitering

  12/02/2019 Duration: 18min

  Kör du någon form av prehab i din styrketräning? Eller försöker du träna så hårt som möjligt, så ofta du bara kan, så mycket du kan och hoppas på det bästa? I veckans avsnitt av Pump och Magnesium pratar jag om skadeprevention, hur du kan eller snarare borde träna för att minska risken för skador […] Inlägget 7 tips för effektiv pre-habilitering dök först upp på Mathias Zachau.

 • Teknikträning – nytt avsnitt av Pump och Magnesium!

  Teknikträning – nytt avsnitt av Pump och Magnesium!

  05/02/2019 Duration: 17min

  För att få bra resultat av din styrketräning är det viktigt att du kan träna med en effektiv men säker teknik. Frågan är, hur lär man sig det? Hur blir man en tekniskt skicklig styrketränande? Vad är en korrekt teknik, finns det ens? Och hur kommer det sig att samma teknik i samma övning kan […] Inlägget Teknikträning – nytt avsnitt av Pump och Magnesium! dök först upp på Mathias Zachau.

 • Armträning 101

  Armträning 101

  23/12/2018 Duration: 19min

  Använd julmaten till att prioritera dina svagheter! I veckans avsnitt av Pump och Magnesium snackar vi armträning. Vad är viktigt att tänka på biomekaniskt? Hur ofta och hur mycket ska du träna? Och är det sant att det räcker med pullups och stångrodd för att få maximalt vältränade armar? Det är några frågor som du […] Inlägget Armträning 101 dök först upp på Mathias Zachau.

 • Hjärndimma

  Hjärndimma

  23/11/2018 Duration: 24min

  Vad är och betyder hjärndimma? Varför kommer du ihåg, tänker och koncentrerar dig sämre när du har det? På vilket sätt påverkar detta dunkla men abstrakta tillstånd av förvirring hur du mår, hur du återhämtar dig och vilka resultat du får av din träning? Det är några frågor som du får svar på i det […] Inlägget Hjärndimma dök först upp på Mathias Zachau.

 • Mysteriet med höften

  Mysteriet med höften

  16/11/2018 Duration: 16min

  Vad hände efter olyckan i knäböj med muskeln som sprack? Vad var det till slut? En bristning? En sträckning? Varför har ryggraden plötsligt blivit böjd i sidled? Och hur kommer det sig att smärtan från höften har letat sig vidare till knä- och fotled? Jag besökte en kiropraktor, efter akutturen till ortopeden, och i det […] Inlägget Mysteriet med höften dök först upp på Mathias Zachau.

 • Dålig balans i split squat – misstaget du vill undvika

  Dålig balans i split squat – misstaget du vill undvika

  05/11/2018 Duration: 21min

  Riskerna med dålig balans i botten av knäböj är inte bara sträckningar, bristningar i höften, eller att du snopet trillar omkull där du står och funderar om du verkligen kommer orka resa dig upp. Som detta inte vore otäckt nog. Det finns en annan risk som är mycket läskigare, ruggigare och betydligt mer hårresande än […] Inlägget Dålig balans i split squat – misstaget du vill undvika dök först upp på Mathias Zachau.

 • Buktryck för marklyft

  Buktryck för marklyft

  23/10/2018 Duration: 15min

  Buktryck är vad du inte har när du fäller ryggen i botten av knäböj. En annan övning där din förmåga att generera ett buktryck är lite extra viktig är klassiska marklyft. Frågan är, vad är buktryck? Varför är det viktigt? Och hur kan du få mer av det, när du har kört fast? Det är […] Inlägget Buktryck för marklyft dök först upp på Mathias Zachau.

 • Sömnhygien

  Sömnhygien

  14/10/2018 Duration: 17min

  Du har sovit för lite… så lite att du funderar på om det är värt att åka och träna eller om du ska beställa hem pizza och chilla framför Netflix. Vad gör du? I det här avsnittet berättar jag bland annat om mina ganska uppochnervända sömnrutiner (som är under all kritik), varför det sällan är […] Inlägget Sömnhygien dök först upp på Mathias Zachau.

 • Den mentala kartan

  Den mentala kartan

  25/09/2018 Duration: 19min

  Många som försöker börja träna seriöst och vill göra något åt den ständigt hedonistiska kosten misslyckas så hårt att man ger upp för all framtid. 9 av 10 gånger beror det på att man inte har en karta, en konkret men begriplig plan, som inkluderar svåra mentala utmaningar. Gör du det här misstaget så spelar […] Inlägget Den mentala kartan dök först upp på Mathias Zachau.

 • Deload-perioder, viloveckor och den nya boken

  Deload-perioder, viloveckor och den nya boken

  16/09/2018 Duration: 22min

  Att träna för hårt en längre tid kan bara sluta med en av två saker, eller både och, nämligen en platå som suger resultaten ur kroppen på dig eller att du blir sjuk. Och vad händer med motivationen till att sköta kosten när du blir sjuk? Det är fråga som bara har ett svar. I […] Inlägget Deload-perioder, viloveckor och den nya boken dök först upp på Mathias Zachau.

page 1 from 7