Podcastomrus

Informações:

Synopsis

Podcast om Rus har siden 2014 vært Norges beste (!) og første ruspodcast. Vi har analysert, kritisert, hetset og gjøglet om norsk og internasjonal ruspolitikk, og tenker å fortsette med det.Redaksjonen opererer med et utvidet rusbegrep, og begrenser seg ikke til utelukkende å snakke om narkotikalistens hyppig økende omfang, men tar også for seg kjærlighet, hat, lokalpatriotisme og ungdomsopprør.Podden ledes av Bøffert Fusk (født Bernhard Fauske) og Per Ståle Honning (søskenbarn av Inge Honning), og byr på en strukturert men eklektisk gjennomgang av aktuelle saker og evige spørsmål.Podcast om Rus er et lokalt kunstprosjekt som søker å underholde i aldersgruppen 20-55 år.Lytteren må tåle en helt ok lydkvalitet. Vi er rusfolk, ikke lydfolk.

Episodes

 • Episode 76 - Politiinnrømmelser, helsefølelser og rus bak speilet

  Episode 76 - Politiinnrømmelser, helsefølelser og rus bak speilet

  28/03/2021 Duration: 53min

  Dine favoritt politiske søppelmenn i Podcast om rus slåss videre for rusreformens åpenbare forbedring av norsk ruspolitikk! Vil vitenskapen beseire følelsene? Helsefeltet bør forstå rus bedre og ikke ta lærdom fra justissektoren hvordan rusavhengige bør behandles. Fort gjort! Politiet har innrømmet maktovergrep. Vil det endre noe? Finn frem fars fineste bjørkeris og gjør stumpen klar, kjære lytter!

 • Podcast om Rus Light 1 - Rusreform update

  Podcast om Rus Light 1 - Rusreform update

  17/03/2021 Duration: 21min

  Podcast om Rus - nå med en lightversjon for dere som forsøker å kutte ned. Det skjer mye på rusfronten! AP Nordland stemte for straff før de brøt smittereglene. Vil Støre bestemme seg? Høringen om Rusreformen ble en langtekkelig affære - det blir ikke denne episoden. Tune in, buddy!

 • Episode 75 - Podcast om Rusreform 7: Stikk til Stortinget

  Episode 75 - Podcast om Rusreform 7: Stikk til Stortinget

  27/02/2021 Duration: 37min

  Podcast om Reform av en viss type er tilbake - denne gangen i en rar verden der Rusreformen faktisk er lagt frem! Norge beveger seg mot avkriminalisering, og de autoritære er ikke blide. Vi snakker om mottagelsen, mangelen på motargumenter, forbudsfølelser og professor Marthinussens 5 punkter for hvorfor reform må til. Dra opp en stol og hør opp for en update om reformen som skuffer, engasjerer og i praksis er et lite plaster på et gigantisk kjøttsår. Reformér dere selv, Luthers. Endringen kommer!

 • Episode 74 - Update: Polkøsjokk, reformangst og Bøhler-bøll

  Episode 74 - Update: Polkøsjokk, reformangst og Bøhler-bøll

  06/02/2021 Duration: 34min

  Storm kapitalen! Vi kjører en Update for 2021, et såkalt lovende år. Polkøene strekker seg rundt alle gatehjørner, Rusreformen er rett rundt hjørnet (!) og Jan Bøhler vil kontrollere oss alle. Redaksjonen sitter og gnukker på hver sin tue og spiller inn via cyberspace. Dette vil du ikke gå glipp av.

 • Episode 73 - Laks og avsky i arbeidslivet

  Episode 73 - Laks og avsky i arbeidslivet

  17/12/2020 Duration: 55min

  Dine lojale rådgivere i Podcast om rus er tilbake med nok et show! Denne gangen med nytt lydutstyr, designet spesielt for dine øreganger my friend. Tema denne gangen er rus i arbeidslivet. Hva bør bedrifter gjøre med rusbruk blant ansatte? Julebord ekskludert, såklart. Er sjefen din en chill kompis, eller en snikende snitch? Er bedriften din laidback, og bør den være det? Vi dykker inn i en sak om en japanskeid, norsk bedrift(!) som praktiserer det de selv kaller en streng ruspolicy. Særlig mot to ansatte. Kan ruspolicy benyttes som verktøy av store bedrifter for å skifte ut trassige ansatte? Og..! Dessuten kan man bli alt for rik av laks her i landet. Nyt lydteknolgiens evne til å fjerne grums fra våre stemmer, kjære lytter.. i det vi sammen tar et slags steg mot et rausere arbeidsliv.

 • Episode 72 - Rusreform Nå! Redux

  Episode 72 - Rusreform Nå! Redux

  18/11/2020 Duration: 30min

  Elite-håndvaskerne i Podcast om rus er tilbake med en episode som handler om noe ingen mennesker har snakket om før! Greit så er det rusreformen igjen, men til våren braker det løs. Så hvorfor er støtten til reformen så lavmælt? Kanskje har Foreldreaksjonen mot narkotika nådd frem med sitt ekstremt foreldreaktige arbeid. Og hva om vi sier.. en allianse mellom avholdsbevegelse og narkopoliti? Mer gøy på fest kan det neppe bli. Fjern dine ørebind og lytt, kjære deg!

 • Episode 71 - Valgspesial! Hurra For Below Average Joe

  Episode 71 - Valgspesial! Hurra For Below Average Joe

  05/11/2020 Duration: 36min

  Redaksjonen slår seg ned for å prate om valget i De ikke så forente Stater og livet i en dystopi. Et land som påvirker oss og derfor har skylden for at livet ikke ruler lenger. En episode spilt inn midt i opptellingen av stemmene, et tidsdokument fra en tid vi vil glemme snarest når fremtiden lysner. Kan gamle Joe få kurs på skuta? Blir verden kompis igjen? Skru oss på.

 • Episode 70 - Covid - Catch Up 2: Northug Boogaloo

  Episode 70 - Covid - Catch Up 2: Northug Boogaloo

  14/10/2020 Duration: 41min

  Vi tar for oss Husflidens onde fetter: Heimstaden! Ekle hushaier vet å gaslighte kundene sine, og idéen om å la politiet trene rundt hjemmene til varierte mennesker fortjente omtale. Heldgivis har de komunikasjonsfolk ingen skjønner. I Sverige er de som vanlig både veldig rare (norsk og svensk) og veldig creepy (bare norsk). Der liker de straff, hater narko, og elsker å dø i hopetall av korona. Polis er ut, men vi anbefaler Kopps på VHS. Och inte før er pojkarna färdiga på dagis før de prøver narkåtika. Noe de for så vidt har til felles med Norges top svenskenemesis og frilans racerkjører. Petter Northug hadde hastverk og stilte litt vel godt opp med kontanter før TV-aksjonen. Redaksjonen spekulerer (av juridiske grunner) verken i den særdeles avdankede skikongens intensjoner eller privatliv, men antagelser er stadig legalisert.

 • Episode 69 - Nice

  Episode 69 - Nice

  27/09/2020 Duration: 42min

  Vi gjør korona til vårt likestilte kjønn! Etter å ha trålet gatene hvileløst i månedsvis under dustopien (!) 2020 har redaksjonen samlet seg for å gi en rapport. Ikke ta på ansiktet ditt, hør heller på episoden. Går verden til helvete på grunn av legaliseringsbevegelsen? Vil kollektivtransport drepe oss alle? Kan pupper ødelegge for en by? Trolig. Vi ønsker nye boomer-fans fra Facebook velkommen! Brukerjakten viser seg å ha sesong hele året, samme hva sjefen sier. Politiet i Namsos lærer oss litt om fleinsopp og til slutt tar vi av oss hatten for Bergens eneste kulturinstitusjon, strippeklubben After Dark (nice) som døde av korona. Klubben var i risikosonen pga. en underliggende, moralsk sykdom. Lett på antrekket og ta deg en svingom, kjære lytter, her skal det segues!

 • Episode 68 - Koronatørke

  Episode 68 - Koronatørke

  17/04/2020 Duration: 31min

  Podcast om Rus er tilbake med et forsøk på å beskrive den egenartede samtiden og ikke minst, spille inn via telefon! "Finnes rus enda?" lurer lytterne, og svaret er tja. For ikke bare er rusmidler nå forsvunnet fra de fleste arenaer, samfunnsproblemene forble likevel. Trykk inn for å høre at din begredelige hverdag faktisk kunne vært verre, i det som er den første episoden i en potensiell saga om tørke. For preik er det nok av, kjære lyttere! Den kilden tørker aldri inn!

 • Episode 67 - Nostalgi

  Episode 67 - Nostalgi

  03/03/2020 Duration: 38min

  Alt var bedre før (bortsett fra ruspodcaster)! Hva har Holocaust, Stranger Things og Bill Cosby til felles? Fint lite, for vi tør nemlig ikke å fullføre den vitsen! I denne episoden ser vi på verdens kanskje farligste rusmiddel: nostalgi (!?). Vi mimrer tilbake til fordums spørsmål: Finnes det noe tristere enn en nostalgisk tolvåring? Var weeden bedre før? Kan man ruse seg i den samme elven to ganger? Åssen staver man quuaaaludes? Og hvor faen blei det av den bjella som ringte første gangen man prøvde crack? Stikk tommelen i kjeften, legg deg i fosterstilling og bli med oss til bedre stunder, gode lytter!

 • Episode 66 - Glade Rusreform, Hellige Rusreform

  Episode 66 - Glade Rusreform, Hellige Rusreform

  22/12/2019 Duration: 42min

  Frykt ikke! For se, jeg forkynner dere en stor glede - en glede for alt folket! I dag er det lagt frem for dere en rapport, som er Reformen, Rusen. Dere skal finne en PDF som er printet ut og lagt i en mappe. Og med ett var det sammen med engelen en gjeng med nørds, som lovpriste Bent og sa: Ære være Bent i det Høie, og fred på jorden. Velkommen, kjære lytter! Bøffert og Per Ståle avbryter julevasken i rushula for å gi nettopp DEG den ferskeste synsingen, de villeste spekulasjoner og de hotteste takes om rusreformutvalgets innstilling! Stålsett eder, spis en god neve nellik og nyt jubel, bekymring og latterliggjøring fra alle oss i redaksjonen! God jævla jul, for faen!

 • Episode 65 - Veldig NORMAL Med André Nilsen

  Episode 65 - Veldig NORMAL Med André Nilsen

  18/12/2019 Duration: 01h03min

  Å, kom nå med lovendring! Podcast om Rus er tilbake fra livets oppslukende plikter, denne gangen med en gjest av sedvanlig høyt kaliber. André Nilsen, styreleder i NORMAL (Norsk Organisasjon for Reform av MarihuanaLovgivningen) kom innom for å diskutere cannabispolitikk, psykedelika og utenforskap generelt. Nilsen står i spissen for den nyere generasjonen debattanter som ikke frykter å stå frem med navn og bilde, noe redaksjonen beundrer. Skru din podcastknapp ekstra høyt og nyt det som ble en dannet men gatevant samtale om politikk, sjekkebøker for rusmisbrukere, Actis-konferansen, de tre C-ene (California, Canada og cannabis) samt litt hestetegning, Michael Pollan og rusfeltets fremtid. Stay strong, lytter!

 • Episode 64 - Debattpremisser

  Episode 64 - Debattpremisser

  21/10/2019 Duration: 39min

  Debatt! Metadebatt! Premisser! Taper du enhver rusdebatt med kollegaene dine? Lengter du etter å være "fet" på fest? Lenge siden du bedåret en seksualpartner med din Enorme Hjerne? Fortvil ikke, prøv Podcast om Rus' debattskole! Vi gir deg så mange argumenter at venner og slekt kommer til å havne på kjøret bare for at du skal holde kjeft! Spørsmålene du MÅ ha svarene på er f.eks. bør man bruke samme argumenter som tyggisreklamer i rusdebatten? Hva er best av små og store rusproblemer? Og hvor mange prosent svart markedsandel er akseptabelt? For øvrig spekuleres det om hvilke Høyre-statsministere som har röget en lille jazzpipe i sin ungdom og Per Ståle gjenoppdager den vakre glosen "rumpesprit". Podcast om Rus' debattskole: Det er ikke kverulering dersom du har rett!

 • Episode 63 - Dead Man Tokin’ og Dampedøden

  Episode 63 - Dead Man Tokin’ og Dampedøden

  30/09/2019 Duration: 30min

  Etter et lengre opphold i styresmaktenes mugne kjeller er vi tilbake! Fox News Norge får seg noen velfortjente klapp på skuldrene etter å omsider ha brukt tabloidformatet til å si noe positivt om cannabis! Vi snur også snutene mot Amerika og Vill Vest-sirkuset som foregår i e-sigarettbransjen! Spørsmål som stilles (svarene vil SJOKKERE deg) er f.eks. bør dødssyke få røyke hasj i stedet for å skyte morfin? Burde de i så fall drikke det for å unngå symboleffekten med røyking? Er det lurt at forskjellige avdelinger på sjukehus snakker litt sammen? Burde man regulere e-sigaretter? Bør folk dø av damping? Hvem vet!? Klikk og se lyset, kjære lytter!

 • Episode 62 - Snutopia med Bård Dyrdal

  Episode 62 - Snutopia med Bård Dyrdal

  06/08/2019 Duration: 01h05min

  Vi har blitt innhentet av ordensmakten! Vår fabelaktige gjest – politioverbetjent Bård Dyrdal, leder for LEAP* Scandinavia – tok oss med på et dykk ned i spørsmålet "hva er greia med snuten egentlig?" Vi romsterte i politiets mye omtalte verktøykasse, kan f.eks. slegge erstattes med passer og linjal? Er dagens ungdom tross alt verdenshistoriens ålreiteste? Andre temaer som inspiseres er prioriteringer i politiet, et blikk bakom politihusets stripete gardiner, ekkokamre (politiekkokammers?) og en NNPF-masteroppgave!? Det ble en tverrfaglig episode, som på grunn av gjestens avvæpnende natur kanskje ikke ble like tverr som vanlig! Vi håper likevel at både tjuvlyttere og andre lyttere liker det de hører. Heldigvis ble det påtaleunnlatelse. Fwew! *Law Enforcement Action Partnership (actionfigurer kjøpes på en lekebutikk nær deg!)

 • Episode 61 - Rusrasisme 2000 med Mohamed Abdi

  Episode 61 - Rusrasisme 2000 med Mohamed Abdi

  28/06/2019 Duration: 52min

  Vi fikk besøk av den eminente skribenten, spaltisten, og samfunnsdebattanten Mohamed Abdi!* Det ble snakk om det meste fra profilering, klasseperspektiv og internettklassikeren interseksjonalitet. Preben fra Ullern fikk omsider passet sitt påskrevet mens Ali fra Grønland fikk en sårt tiltrengt oppreisning. Men vi stilte som vanlig de VANSKELIGSTE spørsmålene, som for eksempel: Burde ungdommer få kvittering når de blir tilfeldig stoppet av politiet? Burde kriminelle busses av kommunen fra belastede til ubelastede områder? Og er det slik at ytringsfrihetsforkjemperne er for rasisme og mot rus i anledning Arendalsuka? Ta av privilegiehatten, tre på introspeksjonstøflene og nyt nyansene, kjære lytter! *(Antirasistisk nettroll på fritiden)

 • Episode 60 - Rehabilitering

  Episode 60 - Rehabilitering

  31/05/2019 Duration: 47min

  God jævla pinse, venner og venninner! Var Jesu oppstandelse verdenshistoriens første rehab-utskrivelse? Er det velferdsprofittører i rehabiliteringsmarkedet? Har RUStelefonen brukervennlige åpningstider? Hvordan skiller man et rehabiliteringssenter fra et Bergensbølgeband? Hvilke ideologier ligger bak de forskjellige tilbudene? Er rehab bare slankekurer for narkomane? Skyldes Anonyme Alkoholikeres suksess simpelthen at de har hacket alfabetisk rekkefølge i telefonkatalogen? Og ikke minst: tidenes store spørsmål! Avhold vs. Måtehold! Velkommen til Podcast om Rustelefonen: Bare langefinger, ingen svar! (For mindre pekefinger: RUStelefonen 08588)

 • Episode 59 - Psykedelikakultur med Anna Høifødt

  Episode 59 - Psykedelikakultur med Anna Høifødt

  16/05/2019 Duration: 01h07min

  Vi har fått storslagent besøk i rushula! Anna Høifødt er en ekte sosialantropolog som har skrevet masteroppgaven The Value of Experience: Psychedelics, phenomenology and contemporary perspectives on drug use. Litt av en munnfull, si. Dette har ført til blant annet besøk hos Tv2, NRK og debatt med sjølvaste ‘’Big’’ Willy Pedersen. Nå har hun vært hos oss og diskuterte psykedelikakultur, mystisisme, forskning, hippier, børsmeglere, prinsessekjærester, pingvinguruer, og så mye, mye mer! Livet er ikke bare oppturer, Anna. Vi syntes det var stas, og det synes i hvert fall du, kjære lytter! (PS: Litt bakgrunnsstøy pga. at Per Ståles mor (Inga Honning) så på RuPaul's Drag Race i naborommet. Vi beklager.)

 • Episode 58 - 2C - B

  Episode 58 - 2C - B

  05/05/2019 Duration: 30min

  Dagens tema er Alexander Shulgins beste barn, nemlig 2C-B*! Han havner som regel i skyggen av storesøster Emma, så da er det på tide at vesle Tobben får sin helt egen episode. Vi sveiper innom rusopplevelse, familieterapi, det tyske legemiddelselskapet Drittewelle (heheh), deres innflytelse på sørafrikansk spiritualisme og hvor morsomt navnet Drittewelle er (eheh). Huk tak i nærmeste partner og lytt intenst til både hen og oss! (*OBS: Kan føre til sex, flatulens, oppkast og spente muskler)

page 1 from 4