Vispodden

Informações:

Synopsis

En podcast om och runt visan

Episodes

 • Sture Ekholm

  Sture Ekholm

  18/03/2018 Duration: 44min

  I det här avsnittet får vi inte bara träffa en fantastisk vissångare, utan även personen bakom många andra vissångare. Stures är den enda personen som undervisat samtliga elever sedan starten av Nordiska visskolan. Mycket nöje. Om Sture Ekholm Från Wikipedia: Sture … Läs mer → Inlägget Sture Ekholm kommer från Vispodden.

 • Jan Hammarlund

  Jan Hammarlund

  10/11/2017 Duration: 01h04min

  Medan Stockholm bjuder på sommarvärme mitt i oktober träffade vi Jan Hammarlund på Kungsholmen i en lånad lägenhet, för att spela in ett avsnitt av Vispodden. Och ett poddavsnitt blev det som ni kan höra här, men utöver det blev … Läs mer → Inlägget Jan Hammarlund kommer från Vispodden.

 • Elisabet Ryd

  Elisabet Ryd

  15/09/2017 Duration: 47min

  Elisabet Ryd har skrivit en masteruppsats i medeltidsstudier på Medeltida ballader. Vi fick tag på henne under Medeltidsveckan i Visby på Gotland och pratade ballader, ballader och ballader.  Om Vispodden Vispodden görs av musikern och sångerskan Kristin ”Fornfela” Svensson och … Läs mer → Inlägget Elisabet Ryd kommer från Vispodden.

 • Lucas Stark

  Lucas Stark

  21/07/2017 Duration: 40min

  Mitt under Leksands medeltidsmarknad tog vi en paus och åkte hem till Lucas Stark för att spela in en vispodd. Det blev ett trevligt samtal om visan, jämlikhet, Joe Hill men lite för lite Allan Edvall. Så vi har anledning … Läs mer → Inlägget Lucas Stark kommer från Vispodden.

 • Jimmy Ginsby

  Jimmy Ginsby

  09/06/2017 Duration: 45min

  Bajskorv, gud och äldrevården är ämnen i podden med härliga JImmy Ginsby. Vi pratar om musiken som ett verktyg inom vården och som kommunikationsmedel när mycket annat fallit i glömska. Andlighet, omsorg och visor. Om Jimmy Ginsby Jimmy är ett … Läs mer → Inlägget Jimmy Ginsby kommer från Vispodden.

 • Hanne Juul

  Hanne Juul

  28/04/2017 Duration: 56min

  För många är dagens gäst en levande legend och en stor förebild. Idag pratar vi med Hanne Juul, grundare av Nordiska visskolan, techosångerska, visvirtuos, fantastisk person och mycket mycket mer. Om Hanne Juul Hanne Juul är en äkta nordbo, med rötter både … Läs mer → Inlägget Hanne Juul kommer från Vispodden.

 • Lennart Svensson

  Lennart Svensson

  31/03/2017 Duration: 35min

  Om du gillar gitarr vågar vi lova att du kommer gilla det här avsnittet av Vispodden. Lennart Svensson är den klassiskt skolade gitarristen som blev förälskad i visan och vi pratar om vägen till visan och vad Lennart tagit med … Läs mer → Inlägget Lennart Svensson kommer från Vispodden.

 • Anna Döbling

  Anna Döbling

  03/03/2017 Duration: 40min

  I det här avsnittet av podcasten Vispodden träffar vi personen bakom Kristins stora favoritlåt ”Kejsarinnan”. Det blev en trevlig lärorik stund mitt under pågående visträff. Varsågod. Anna Döbling Med motiveringen ”För ett konstnärskap, varligt, underfundigt och med glimten i ögat … Läs mer → Inlägget Anna Döbling kommer från Vispodden.

 • Björn Holmgren

  Björn Holmgren

  20/01/2017 Duration: 37min

  Björn Holmgren mötte vi på ett stökigt Särö och vi ber om ursäkt för bakgrundsljuden som vi inte uppfattade var så jobbiga på plats, men så här i efterhand vet vi att vi borde bytt inspelningsplats. Björn är elev på … Läs mer → Inlägget Björn Holmgren kommer från Vispodden.

 • Peter Wemö

  Peter Wemö

  30/12/2016 Duration: 30min

  Jaaa! Vispodden är igång! I avsnitt två kommer vi möta Peter Wemö. Avsnitt nummer ett och tillika pilotavsnittet med Elona Planman fick så fina vitsord, att vi faktiskt blev lite rädda för hur vi ska kunna hålla den nivån varje eller … Läs mer → Inlägget Peter Wemö kommer från Vispodden.